Csapatunk sikere az Országos Földtudományi Konferencián

2017. márc. 18 Biológia - földrajz mk., Pandur Anett

Iskolánk csapatának kiemelkedő sikere a X. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

A 2017 március 10-11-én a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat megrendezésében  a X. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián iskolánk csapata  a Naprendszer kutatása, csillagászat szekcióban első helyezést ért el.

A csapat tagjai: Püsök Anna 10. B, Pátri Eliot 10. B, Emberovycs Barnabás 10. E.

Felkészítő tanár: Pandur Anett

A konferencia zsűrijét neves, földtudományokkal foglalkozó szakembe­rek  (egyetemi oktatók, kutatók) alkották. 
A résztvevők a  szekció üléseket követően érdekes szakmai programokon vehettek részt. Megtudhatták, hogy "Miért jó őslénynek lenni", saját kezükkel formázhatták meg a földrajzi alakzatokat a digitális terepasztalon, a tanbánya mélyében ismerkedhet­tek a bányászati technológiákkal, és csatlakoztak a 35. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál programjaihoz is. A szakmai előadásokon bővíthették ismereteiket, majd belevetették magukat a fesztivál forgatagába, megismerkedhettek Miskolc városával.
Az  eredményhirdetésen a szakmai zsűri elismerően nyilatkozott a diákok teljesítményé­ről. Véleményük szerint  látható volt a diákok földtudományok iránti elkötelezettsége és szakmai fel­készültsége. Eredményükért okleveleket és  tárgynyereményeket kaptak.
A szekciókban kiosztott díjazá­sok mellett a legfontosabb elismerés, hogy a zsűri által legjobbnak ítélt elsődí­jas és különdíjas középiskolás kutató diákok jogosultságot szerezhettek az Or­szágos Tudományos Diákköri Konferenciára való nevezésre a témájuknak megfelelő szekcióba. Ott a dolgozataik az egyetemi előadásokkal azonos szabályok szerint kerülnek megmérettetésre. Amennyiben az OTDK szekció zsűrije úgy ítéli meg, hogy a középiskolás diák munkája díjat érdemel, számára az OTDK bármely helyezése, díja, illetve az “OTDK junior díja” adható.

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod