Izgalmas kalandozásunk a Planetáriumban

2013. okt. 25 Biológia - földrajz mk., Mihályfi Katalin
Izgalmas kalandozásunk a Planetáriumban

A Planetáriumban tett látogatásunk során nagyon jól éreztük magunkat. Amikor beléptünk az „égbolt színházába”, a csillagos éghez megtévesztően hasonló látvány tárult szemünk elé.
Elkalandoztunk a világegyetem legkülönbözőbb zugaiba, olyan csillagokat és csillagképeket is megismertünk, amelyek az éjszaki égbolton nem mindig láthatóak. Részletes leírást kaptunk naprendszerünk bolygóiról és egyetlen csillagáról, a Napról.

A digitális technika segítségével utazást tettünk a múltba és a jövőbe is, valamint a földrajzórán tanultak gyakorlati alkalmazásáról kaptunk új információkat. Nagyon reméljük, hogy a Babits Mihály Gimnáziumban töltött négy évünk során még többször ellátogathatunk a pécsi planetáriumba, és legközelebb már a távcsöveken keresztül tárulhat elénk az univerzum.

Ha Ti is szívesen ellátogatnátok oda, ajánljuk figyelmetekbe a magas színvonalú, színes grafikákat, és szánjatok időt arra, hogy hosszan tartóan kalandozni tudjatok a távoli égbolton.

9.C
 

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod