Nem adom fel

2013. ápr. 24 Szociális munkás, Fébó Beáta
Nem adom fel

Április 20-án városunkba látogatott, az ausztráliai születésű, szerb származású végtagok nélkül született prédikátor, Nick Vujicic. A Lauber Dezső Városi Sportcsarnokban tartott teltház előtt előadást, melyen iskolánkból 25 diák vett részt önkéntes segítőként a Nem Adom Fel Alapítvány és az INDIT Közalapítvány felkérésére. A rendezvényt megelőző napokban a lelkes önkéntesek részt vettek egy 3 órás, 10 állomásból álló felkészítő tréningen.


A különféle feladatokban – szektorfigyelés, adománygyűjtés, fogyatékos személyek segítése, stábsegítés – tanulóink aktívan kivették részüket. Persze az élmény - Nick Vujciccsal személyesen találkozni és egy fogyatékkal élő személyekkel kibővített Gospel kórus dalait hallgatni – minden fáradtságot megért. Nick szívét-lelkét beleadta az előadásba, a közönség pedig hosszú percekig állva tapsolt neki!

Elképesztő volt végignézni, ahogy az asztalán elesik, aztán felegyenesedik. Amint hason fekve, homlokával a Bibliájára támaszkodott, sokáig gyűjtögette az erőt. Talán hosszabban, mint máskor. Kuncogott egy kicsit, és csendben azt mondta: lehet, hogy korán van ma nekem ehhez... Mindenki lélegzetvisszafojtva drukkolt. De aztán lendületet vett és megmutatta mindenkinek, amit élőben is látni kell: hogy ha elbuktunk is, újra és újra fel tudunk egyenesedni. Mondhatjuk úgy: talpra tudunk állni. Hiszen erre ő is képes, karok és lábak nélkül.
 

Megtiszteltetés volt babitsosként segédkezni a rendezvény sikerében.

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod