Törökországi cserekapcsolat - Teaház

2016. jan. 14 Angol mk., Sulyok Andrea

A Törökországgal formálódó cserekapcsolat volt 2016 első Ezüstkanál Teaházának témája. A célok között szerepelt a kellemes közös együttlét kollégák, volt kollégák, diákok, volt diákok, szülők és barátok részvételével. Fényképek segítségével sikerült bepillantanunk a Márvány-tenger vidékére: Corlu, Isztambul és Rodostó városába. Corluban található az intézmény, mely partnerkapcsolat kiépítését kezdeményezte iskolánkkal. Isztambul történelmi nevezetességeit felvillantva közös időutazást tennünk a bizánci, kelet-római és oszmán emlékek között. Rodostó kapcsán II Rákóczi Ferenc és hűséges kísérője Mikes Kelemen kényszerű emigrációjára emlékeztünk.

Sokan voltunk: a formálódó cserekapcsolatot nagylelkűen támogató iskolavezetés, a Babits-Komarov Baráti Kör tagjai, lelkes érdeklődök, utazást tervezők. Döbbenettel szembesültünk a másnapi Isztambul szívében végrehajtott erőszakos merénylet tényével, mely sajnos terveink felülvizsgálatára kényszerít bennünket.

Megosztás, e-mailben küldés, nyomtatás


 


Új komment írása


* kommented nem kerül ki azonnal, ám azt rögtön továbbítjuk moderálásra, és ha nem sérti moderálási elveinket, a legrövidebb időn belül itt láthatod