Pályázatok - Külkapcsolatok

Határtalanul

A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola a „Határtalanul! Együttműködés gimnáziumok között” című nyertes pályázat értelmében a 2014/2015-ös tanév során kapcsolatba léphetett a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen Elméleti Líceummal.

tovább olvasom

AFS

Az AFS olyan programokat kínál diákok számára, melyek külföldön 3-tól 11 hónapig terjedő tanulást és tartózkodást tesznek lehetővé. A programok idejére a fiatalok fogadó családoknál kerülnek elhelyezésre és életkoruknak megfelelő iskolába járnak.

tovább olvasom

Youth for Understanding

Világszerte évente mintegy 3500 középiskolás korú diák vesz részt a YFU csereprogramján. A csereprogramon való részvétel a tanulásnak olyan módját segíti elő, mely során a résztvevők saját tapasztalatukon keresztül sajátítják el azokat az értékeket, képességeket, melyek a nyitottabb, toleránsabb világ létrejöttét szorgalmazzák.

tovább olvasom

Assist Hungary

Az ASSIST Hungary azokat a diákokat segíti, akik a 11. tanévet szeretnék az Egyesült Államokban tanulással, ismeretszerzéssel tölteni.

tovább olvasom

Rotary Foundation

A Rotary Foundation által meghirdetett ösztöndíjak lehetővé teszik, hogy diákjaink a világ legtávolabbi pontjába eljussanak, és egy-egy tanévet töltsenek el.

tovább olvasom

PASH

PASCH program tagjaként, németországi ösztöndíj-lehetőségek állnak németes tanulóink rendelkezésére.

tovább olvasom

New York University - Abu Dhabi

Minden évben nálunk is megtartja a NYU Abu Dhabi a diáktoborzóját, ami egy páratlan továbbtanulási lehetőség. Mellette más kizárólag magyar diákoknak szánt ösztöndíjakat is ismertetnek.

tovább olvasom

Amerikai Kuckó - American Corner

Az Amerikai Kuckóval fennálló kapcsolat lehetővé teszi az érdeklődő diákjainknak, hogy információhoz jussanak, ha az Egyesült Államokba szeretnének továbbtanulni.

tovább olvasom