A pécsi American Corner „Global Discussion” eseménye keretén belül vettek részt angolul tanuló diákjaink a 11.C és 12.C osztályokból egy online fórumon az Egyesült Államok East Caroline University hallgatóival. Az esemény célja a két tanulócsoport interkulturális és kommunikációs kompetenciáinak fejlesztése volt.

Csordás Imola, 12.C –s tanuló beszámolója:
November 14.-én mi, a Babits Gimnázium diákjai, a 11. és 12. évfolyam részvételével, egy kisebb csoportot alkotva részesei lehettünk egy nem mindennapi beszélgetésnek, ugyanis az American Corner pécsi irodájának közvetítésével és Jaszenovics tanárúr segítségével megtapasztalhattuk milyen érzés amerikai anyanyelvű egyetemistákkal beszélgetni.

Mivel először került megrendésre ilyen videóbeszélgetés, a kezdeti szégyenlősség mindenkinél érezhető volt, azonban hamar sikerült feloldódnunk, onnantól, pedig felszabadultan folyhatott a két csoport közötti csevegés. A téma teljesen kötetlen volt, ezáltal bármit megkérdezhettünk tőlük, ami érdekelt minket a kulturájukkal, szokásaikkal vagy akár a mindennapi életükkel kapcsolatban. Természetesen ők is megtehették ugyanezt irányunkba, ennek eredményeként egy igencsak informatív és érdekes beszélgetés folyt le a kamera két oldalán ülő felek között.

Mindkét fél kapott olyan válaszokat, amelyek meghökkentőek voltak a másik fél számára, ezen kívűl sokat nevettünk, amitől még oldottabb lett a hangulat. Számomra ez a beszélgetés egy nagy élmény volt, amivel szélesíteni tudtam a látókörömet más országok kultúrája felé, másrészről az idegennyelvi tanulmányaimat és a kommunikációs készségem fejlődését is segítette. Köszönjük a részvételi lehetőséget, bízunk benne, hogy máskor is megrendezésre kerülnek ehhez hasonló események.