730 kiállító, 60.000 négyzetméteren 56.000 látogató – ezek az adatok jellemzik a didacta-t Stuttgartban, Németország legnagyobb oktatási szakkiállítását. Iskolánk a "Innováció és tehetséggondozás​ a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című Erasmus+ projektjének keretein belül Jaszenovics Sándor, angol-német szakos tanara vett részt a 2023. március 7-11-ig tartó gigantikus rendezvényen.


Öt óriási csarnokban tekinthették meg a látogatók az oktatás minden területére kiterjedő legújabb trendeket: (digitális) technológia, tankönyvkiadók és oktatási szolgáltatások, oktatáspolitika, oktatást segítő eszközök, és korai oktatás tematikában.

Jaszenovics Sándor beszámolója:
„A kiállítás lenyűgöző és motiváló hatással volt a saját munkámra. A demokráciára nevelés, a technológia célirányos alkalmazása, a tanári és a tanulói tudatosság és a fenntarthatóság voltak azok a kulcselemek, melyek szinte minden kiállító standjánál megjelentek. Lehetőségem volt megismerni a legújabb taneszközöket, robotokkal kommunikáltam, beszéltem a német tanári szakszervezettel, a Greenpeace és az Amnesty International képviselőivel is. A DSD- iskolák is képviselve voltak, így betekintést nyerhettem a világ több, a német Kultuszminisztérium által támogatott iskola munkájába. Örülök, hogy a német nyelvet egy ilyen közegben tudtam használni és hogy ilyen sok tapasztalattal gazdagodtam. Köszönöm a lehetőséget, főleg Hosszú Barbara intézmény egység vezető helyettesnek, aki felhívta erre a lehetőségre a figyelmem.”

 A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (honlapon) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

A GALÉRIA KÉPEIÉRT KATTINTS IDE!