Rendhagyó megemlékezés március 15-ről

Szülői fogadóóra

Sorozatban nyolcadszor

Deutscholympiade a Budapesti Goethe Intézetben

További HÍREINK

VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

A Második idegen nyelv munkaközösség 2018. március 2-án rendezte meg a VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét. A zord időjárás és a vörös riasztás ellenére 50 diáknak sikerült eljutni hozzánk. A versenyzők Baranya, Fejér, Somogy és Tolna megyéből érkeztek, 15 középiskolát képviselve.

Tanulóink sikere az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

A 2018  március 01-03-án a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat megrendezésében  a XI. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián iskolánk csapata  a Földtudományi vizsgálatok szekcióban harmadik helyezést ért el.

Babitsos sikerek a 34. Pécs-Harkány országúti futóversenyen

A 34. Pécs-Harkány Országos Országúti Futóversenyen iskolánk csapatai a cudar idő és a havas utak ellenére gyönyörű eredményeket értek el. Diákjaink a felnőtt mezőnyben futottak!!

Eredményeink a Spinning Maratonon

Intézményünk több diákjai is részt vett a X. Jubileumi Fittbike-PKK Apáczai Sportegység Spinning Maratonon.

ECL típusú próbanyelvvizsga

ECL típusú próbanyelvvizsgára lesz lehetőség iskolánkban B2-C1-es szinten. A próbanyelvvizsgát azoknak javasoljuk, akik a közeljövőben szeretnének a megjelölt szinteken vizsgázni és egy objektív visszajelzésre kíváncsiak. A vizsga három írásbeli részből és egy szóbeli részből áll.

IV. Farsangi röplabda kupa

Február 23.-án, pénteken rendeztük a hagyományos farsangi röplabda kupánkat, melyre Érdről, Kaposvárról és Szarvasról érkeztek a meghívott csapatok. A rangos mezőnyben,  lányaink szoros küzdelemben a II. helyezést érték el. Bognár Virág (12.b) csapatunk centere, a torna legjobb játékosának járó különdíjat vehette át.

Volt diákunk Aranyérmes lett

Az egész ország az aranyérmes gyorskorcsolya csapatot ünnepli. Pécs a TV-torony kivilágításával tiszteleg a város két fia előtt.

Plakátkészítő pályázat

„SZAKtalan jövőkép” avagy „a Bbits AAA nélkül”

VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

A Második idegen nyelv munkaközösség az idei tanévben is megszervezi kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

Élménybeszámoló a Babits Teaházról

A Konfuciusz Intézet jóvoltából iskolánkban Babits Teaházat tartottunk.

Pályázati sikerek

Varga Dóra 11.c osztályos tanulónk indult a PTE BTK Tanárságból Jeles pályázatán. Pályamunkáját a szakmai zsűri a legjobbnak ítélte, így első helyezést ért el.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosok számára

Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.