HÍREINK

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja

A mai napon Horváth Milán 10.E osztályos tanulónk írásával emlékezünk meg a kommunista diktatúra áldozatairól.

Regisztráció és időpontfoglalás szóbeli felvételi vizsgára

A regisztráció és időpontfoglalás 2021. február 19-én 8.00 órától lesz elérhető ezen a linken:

Szóbeli felvételi és regisztráció nyolcadikosoknak (módosítva!)

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziumának szóbeli felvételi vizsga időpontjai az egyes osztálytípusokon:

Központi írásbeli vizsga nyolcadikosoknak

Szeretettel várjuk 2021. január 23-án (szombaton) azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkban írják a központi felvételi írásbeli dolgozatukat.

Iskolánk eljárásrendje az új koronavírussal kapcsolatban.

A 2020/2021. tanévben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó
intézményi eljárásrend

Online nyílt nap

Kedves Érdeklődők!
Az alábbiakban ismerjék meg iskolánkat, képzési kínálatunkat:

Elindult a BabitsMa

Keressék folyamatosan a honlapunkon lelkes tanulóink digitális iskolaújságját.

Csőszi Csenge 12.B osztályos tanulónk újabb kiemelkedő eredménye

Csőszi Csenge Zsófia 12. B osztályos tanulónk a Szombathelyen online megrendezett XIX. Sistrum Regionális Zenei Versenyen klarinét kategóriában NÍVÓDÍJAT és egyben szereplési lehetőséget kapott a gálahangversenyen. Felkészítő tanára: Szántai Csaba.
Gratulálunk szép eredményéhez!

Iskolánk csapata a Bolyai Matematika Csapatversenyen 3. helyezést ért el a dél-dunántúli régióban.

A 10.E osztály "Répák" csapata a Bolyai Matematika Csapatversenyen a dél-dunántúli régióban (Somogy. Tolna, Baranya, Zala, Délvidék) 3. helyezést ért el. A csapat tagjai: Berente Tamás, Horváth Bánk, Horváth Milán, Visegrády Regő
Felkészítő tanáraik: Király Lilla, Bartal Zsolt

A magyar kultúra napja

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Ebből az alkalomból két különböző programmal készülve kívántuk felhívni tanulóink figyelmét kultúránkra, hagyományainkra, szellemi értékeinkre.

A 11. B osztály a kirándulásra összegyűjtött pénzét rászoruló gyerekek megajándékozására fordította. Az eseményről az osztály tanulója számol be.

Egy csütörtök délutáni órán, még Karácsony előtt merült fel az ötlet legelőször, hogy mivel a kialakult helyzetben mi nem tudjuk felhasználni a kirándulásra összegyűjtött osztálypénzt, mi lenne, ha olyanoknak adnánk, akiknek jelenleg sokkal nagyobb szükségük van rá.

Beszámoló 3D tervező és nyomtató szakkörről

A 2020/2021-es tanévben online felületen tartottuk meg az őszi félévben a PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és  Óvoda Babits Mihály Gimnáziumában a második 3D tervező és nyomtató szakkört. A lehetőséget idén is hirdettük a tanórákon, iskolarádióban és plakátokon.

Csőszi Csenge 12.B osztályos tanulónk kiemelkedő eredménye

Csőszi Csenge Zsófia 12. B osztályos tanulónk a „Csupor László” VII. Dél-dunántúli Regionális Fafúvósverseny klarinét kategória IV. korcsoportjában I. díjat kapott. Felkészítő tanára: Szántai Csaba.
Gratulálunk szép eredményéhez!

Karácsonyváró nap a Babitsban

Kedves Diákok, Kollégák és Szülők!
Szeretettel meghívunk az idén rendhagyó módon szervezett karácsonyi összeállításunkra, mellyel áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

Máté Zsolt tanár úr tudományos kutatómunkája

Iskolánk történelem-informatika szakos tanára, Máté Zsolt a PTE Interdiszciplináris Doktori Iskola hallgatójaként több szakmai konferencián vett részt az elmúlt hónapokban.

NTP PályázatNTP-MTTD-19-0169
A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása.

Iskolapszichológusunk, illetve iskolai szociális segítő munkatársunk elérhetőségei

Kedves Diákok!
Ha úgy érzitek támogatásra, segítségre szorulnátok, szívesen beszélnétek hozzáértő felnőttel, szakembereink segítségét a jelenleg kialakult helyzetben is igénybe vehetitek.

Mikulás járt a Babits Gimnáziumban

Kedves Diákok! Kedves Kollégák!
Mikulás-nap alkalmából egy kis videóval szeretnénk kedveskedni Nektek. Ezzel a rövid összeállítással kívánunk kitartást mindenkinek a karácsonyi szünetig.

Maszkban is menő vagy

 A PTE Táncegyüttes  Maszkban is menő vagy című egyedi fotókampányában babitsos diákok is részt vesznek.

Iskolánk névadójára, Babits Mihályra emlékeztünk

Iskolánk névadója, Babits Mihály 137. születésnapja alkalmából közös kvízjátékra buzdítottuk tanulóinkat és iskolánk dolgozóit. A játékban sokan részt vettek és az eredmények alapján az alábbi nyerteseket hirdettük ki:

Babits Mihályra emlékeztünk 137. születésnapja alkalmából

1883. november 26-án született iskolánk névadója, az író, műfordító és a 20. század egyik legnevesebb költője, Babits Mihály. 2020. november 26-án az online tanórákon munkásságáról, életéről emlékeztünk meg.

Az RM@School projektben az idei évben is sikeresek csapataink!

AZ EIT RawMaterials RM@School nemzetközi projekt keretében a Miskolci Egyetem szervezésében rendezték meg a diákkonferenciát, melynek idén a Találd meg és formáld át a te nyersanyagod címet adták. Az országos válogató tétje a nemzetközi konferenciára való kijutás (Bologna) volt. Sajnos idén on-line formában tartják ezt is.

A Földrajz OKTV 2. fordulójába jutott iskolánk két tanulója.

A 2020/2021-es tanévben a Földrajz OKTV 2. fordulójába jutott Polai Miklós 11.D és Sütő Annamária 12.B osztályos tanulónk. Felkészítő tanáruk Száraz Tamás tanár úr.

Gyászolnak a Babits közösségei

A Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnázium tanári kara, a diákság és a Babits-Komarov Baráti Kör szomorúan tudatja, hogy volt tanítványunk, diáktársunk Győrvári Gábor, a Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatója, hirtelen elkapott, nehéz betegség után itt hagyott bennünket.

Tájékoztató a digitális oktatásról

Kedves Diákok, Szülők!
2020. november 11-től kezdetét viszi a digitális oktatás őszi időszaka. A már bevált Microsoft Office 365 Teams felületet használjuk, ahol a következő csengetési rend szerint tartjuk az órákat:

Rendkívüli tájékoztató

A mai napon történt miniszterelnöki bejelentéssel összhangban 2020. november 11-étől, szerdától digitális munkarendre térünk át.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Vadász Zalán 10.D osztályos tanulónk kiemelkedő eredménye

2020.10.11-én Tájékozódási Futó Országos Pontgyűjtő Csapatbajnokságon Vadász Zalán 10.D osztályos tanuló, U16-os kategóriában a PVSK csapatával 2. helyezést ért el. Csapattársai: Simon Ádám (Janus Pannonius Gimnázium) és Rácz Mátyás (Pécsi Árpád Fejedelem Gimnázium és Általános Iskola) voltak.
Eredményükhöz gratulálunk!

Megemlékezés az 1956-os forradalomról

Az 1956-os forradalomnak és szabadságharcnak a 64. évfordulója közeleg. Ilyen jeles alkalmakkor számos film segíthet bennünket abban, hogy emlékezzünk az utcákon tüntető, harcoló hősökre, akik mertek dacolni a diktatúrával. Iskolánkban hagyomány, hogy ezen a napon egy filmes alkotást tekintenek meg és dolgoznak fel diákjaink.

Horváth Milán a 16. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjében 1. helyezést ért el.

Horváth Milán 10.E osztályos tanuló a 16. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny döntőjében, Alkalmazói programok - Középiskola kategóriában Matinno programjával 1. helyezett lett. Eredményéhez gratulálunk, további sikereket kívánunk!

Október 6., a nemzeti gyásznap alkalmából iskolánk diákönkormányzati képviselői koszorút helyeztek el az Aradi Vértanúk útján.

Október 6., a nemzeti gyásznap. 171 éve ezen a napon végezték ki Aradon, azt a 13 honvédtisztet, akik közül ugyan nem mindenki tudott magyarul, de vértanúként életüket adták Magyarországért, és a magyarok szabadságáért.

Kenguru Matematika Verseny versenyeredmény

A 2019/2020-as tanévben elmaradt Nemzetközi Kenguru Matematika Verseny szeptemberben került megszervezésre. Horváth Milán (10.E) megyei 1. helyezést ért el, az országos versenyben pedig 11. helyezett lett. Felkészítő tanárai: Bartal Zsolt, Király Lilla

Papp Eszter országos sportsikere

Papp Eszter (12.A) október 13-án a Győrben megrendezett U 23 Országos Dzsúdó Bajnokságon (17 évesen) 78 kg-ban harmadik helyezést ért el.
Eredményéhez gratulálunk!

Fogadóórák a 2020-2021-es tanévben

Tisztelt Szülők!
Az idei tanévben az eljárási rend értelmében nem kerülhet sor a fogadóórák szokásos módjára, nincs lehetőségünk a személyes találkozóra az iskola területén.

Sipos Sándor 11. E osztályos tanulónk 2. helyezést ért el a Vitázik a világ ifjúsága német nyelvű vitaverseny országos döntőjében

Sipos Sándor, a 11. E osztályos tanulónk a Vitázik a világ ifjúsága német nyelvű vitaverseny országos döntőjében az előkelő 2. helyezést érte el.

A magyar dráma napja a magyar drámairodalom ünnepe

1883. szeptember 21-én tartották  Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatóját a Nemzeti Színházban.

Beiskolázás a 2021/2022-es tanévre

Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda

Járványügyi helyzettel összefüggő gyakran ismételt kérdések

Tisztelt Szülők! Az intézmény vezetése a védőnők közreműködésével elkészítette a járványügyi helyzettel összefüggő GYIK-ot, amely az Önök leggyakoribb kérdéseiket és az ezekre  -a jelenlegi információn szerint - adható válaszokat tartalmazza.

A PTE iskolánkkal kapcsolatos hivatalos sajtóközleményét adjuk közre

Szeptember 10-én, csütörtök este a PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma egyik 12. évfolyamos diákjának pozitív eredményt hozott a koronavírus tesztje.

Felhívás: Online nyílt napot tartunk

Iskolánk a kialakult járványügyi helyzet miatt nem tart nyílt napot. Az érdeklődő nyolcadikos tanulókat és szüleiket 2020. szeptember 19-én, 9.00 órától online nyílt napra várjuk! Honlapunkon elérhetővé tesszük a számukra a fontos információkat.

Elismerésben részesült Meliorisz Béla tanár úr

Meliorisz Béla, iskolánk nyugdíjazott tanára Pro Communitate Díjat vehetett át a napokban, Pécshez kötődő színvonalas életpályájának és a pécsi irodalmi életben játszott meghatározó szerepének elismeréseként. Szívből gratulálunk a méltó elismeréshez!

Zólyomi Rebeka sportkarrierje

Zólyomi Rebeka, iskolánk volt tanulója és röplabdázója a 2019-es Universiade-n IV. helyezést elért női válogatott tagja hazánk egyik legeredményesebb extraligás röplabda klubjánál ( BRSE) folytathatja pályafutását.

Csengetési rend 2020. szeptember 3-tól

Csengetési rend
2020. szeptember 3-tól

Letölthető MITE igazolás 2020, első félév

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

Tanévkezdés

Első tanítási nap: 2020. szeptember 1. (8:05 óra) Évnyitó ünnepségünket 9:00 órakor tartjuk a 9. évfolyamos diákjaink részvételével. A felsőbb évfolyamos diákok és az érdeklődők az iskola Facebook oldalán élőben tekinthetik meg a műsort itt: https://www.facebook.com/ptebabits

Tankönyvek átvétele

Kedves Diákjaink!
A 2020/2021-es tanév tankönyveit az alábbi időpontban tudjátok átvenni!

Nyári ügyelet: szerdai napokon 9.00 - 12.00

Javítóvizsgák: 2020. augusztus 24-25. (hétfő/kedd) 9.00-tól
A javítóvizsgák eredményhirdetése: 2020. augusztus 27. (csütörtök) 12.00

De Re Attila Luigi legújabb filmes sikere

De Re Attila Luigi 12. B osztályos tanulónk újabb szép sikert ért el „Rain” című filmjével Bekerült a Magentafilm Magyar Mobilvideó Fesztivál legjobb 10 mobilfilm alkotója közé.

De Re Attila Luigi újabb fotós sikere

De Re Attila Luigi 12. B osztályos tanulónk újabb szép sikert ért el egy pályázaton. „A fény útja” című fotója bekerült a Magyarország 365 fotópályázat legjobbnak ítélt alkotásai közé.

#binisolationouting fotópályázat nyertesei

A rendhagyó suit up napot idén is megtartottuk, egy kicsit másképp. Fotópályázatot hirdettünk, melynek  témája a felkapott trend, a #binisolationouting volt.

Tankönyv visszahozatal

Kedves Diákok!
A 2019/2020-as tanévben használt tankönyveket június 15-19. között lehet visszahozni a Babits-tékába.

Beiratkozás a 2020/2021-es tanévre

A járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy gimnáziumi beíratásunkat személyesen is megtartsuk, ezért arra kérjük Önöket, hogy gyermekükkel együtt 2020. június 23-án, kedden a személyre szóló időpontban pontosan megjelenni szíveskedjenek.

Pillanatok 100 évvel ezelőttről

Kopeczky Péter tanár úr, a Kezembe temetem forró arcomat című darab zeneszerzőjeként ajánlja a Tisztelt érdeklődők figyelmébe a Janus Egyetemi Színház produkcióját.

Iskolánk tanára Balásy Szabolcs és Ákos műsora

Balásy Szabolcs tanár úr, iskolánk karnagya ajánlja minden érdeklődő figyelmébe a Trianoni Békeszerződés 100. évfordulójának alkalmából készített műsort, melyben Ákossal közös produkcióban emlékeznek meg  június 4-én.

Jó tanuló – jó sportoló versenykiírás

AZ IFJÚSÁG SPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY
versenykiírása a
„PTE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUMA JÓ TANULÓ-JÓ SPORTOLÓJA”
címre

A Pécsi Közgáz online fórumot szervez felvételiző diákok és szüleik számára

Kedves Szülők és Felvételizők! A PTE Közgazdaságtudományi Kar május 30-án (szombaton) 10 órától online szülői fórumot tart az idei felvételi eljárással kapcsolatban.

Európa nap alkalmából Europáról mesélnek az Amerikai Nagykövetség Diáktanácsának (Youth Concil) tagjai

Európa nap alkalmából a budapesti Amerikai Nagykövetség Diáktanácsának (Youth Concil) tagjai mesélnek arról, mit jelent nekik Európa, európainak lenni, hogyan látják saját európai indentitásukat.

OKPV döntőben iskolánk csapata harmadik helyezést ért el

Az  Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny döntőjében  iskolánk csapata harmadik helyezést ért el. Csapattagok: Mieth Péter, Auth Gergő 11. C, Wéber Kolos 11.E

Ballagás 2020

Kedves Végzős Diákjaink, Szülők, Kollégák, Vendégek!
A rendkívüli körülmények között hagyományos ünnepélyünket nem tudjuk megtartani, nem lesz orgonaillat, hiányozni fognak a labdarózsából kirakott feliratok az osztálytermekben.

A ma 70 éves Meliorisz Bélát köszöntjük

Több mint 30 évet tanított a Komarov-Babits Gimnáziumban Meliorisz Béla költő, tanár.

Új életre kelti a régi kacatokat az ifjú ezermester

Németh Kristóf 12.D osztályos tanulónk különleges hobbija a mások számára értéktelen anyagok felhasználásával készített kreatív használati tárgyak készítése.

Tájékoztató ebéd visszatérítésről!

Végzős diákok részére:
Készpénzben fizetőknek: 2020. május 04-15-ig 11:00-13:00 óráig az ebédlőben van mód, hogy visszakapják a befizetett összeget.
Átutalással fizetőknek: 2020. május 15-ig vissza lesz utalva a márciusra (16-31-ig) és az áprilisra befizetett összeg.

Könyvtár nyitvatartása

Szerdai napokon az iskola könyvtára 8:00-12:00 óráig nyitva. A tanítási gyakorlatukat lezárt hallgatók ebben az időszakban tudják visszahozni a náluk lévő tankönyveket. Online segítséget a szentiranyi.zita@pte.hu e-mail címen kérhettek Mészárosné Szentirányi Zita könyvtárostól.

Horváth Milán 9.E osztályos tanulónk saját fejlesztésű matematika szoftvere nagy népszerűségnek örvend!

Horváth Milán a 16. Neumann Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Verseny Alkalmazói programok kategóriában a saját maga által írt matematika oktató szoftverrel döntőbe jutott.

OKTV döntőben elért helyezések a 2019/2020-as tanévben

Az idei tanévben az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek döntő fordulóinak megrendezése az országos veszélyhelyzet kihirdetése miatt elmaradt. A versenyeken a végső helyezések a már lezajlott versenyfordulókon elért eredmények alapján kerültek kihirdetésre.

Ügyelettel, portaszolgálattal kapcsolatos információk

Tisztelt Szülők! Tisztelt Látogatók!
Kedves Diákok, Munkatársak!
2020. március 26-27-én a porta üzemel 8-12 óráig. Ügyeletet nem tartunk ezeken a napokon.

Csengetési rend 2020.03.19-től

Új csengetési rend 2020.03.19-től

Március 18. tájékoztatónk szülőknek és diákoknak

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
A PTE Gyakorló Általános iskola és Gimnázium, Babits Mihály Gimnáziuma március 19-én megkezdi a digitális oktatást-nevelést.

Március 17. tájékoztatónk a diákoknak

Kedves Babitsos Diákok!
Tanáraitok nevében köszönöm a türelmet, amit a digitális rendszerre történő átállással kapcsolatban tanúsítotok.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2020/2021-as tanévre

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!
A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez.

Koronavírus tájékoztató - Dr. Miseta Attila rektortól, a Pécsi Tudományegyetem vezetőjétől.

Koronavírus tájékoztató - Dr. Miseta Attila rektortól, a Pécsi Tudományegyetem vezetőjétől.

Március 15. információink

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!
Mindannyian hallottuk a Kormány péntek esti döntését, melynek értelmében a nevelést-oktatást 2020. március 16-tól tantermen kívüli digitális munkarendben kell megszervezni.

Online oktatás

A kormány tegnapi bejelentése alapján 2020. március 16-tól az oktatást iskolánknak online formában kell végeznie. Kollégáink gőzerővel dolgoznak az ehhez kapcsolódó rendszer és munkamódszerek kialakításán.
A megváltozott munkarendre és az iskolai szolgáltatások használatára vonatkozó információkkal folyamatosan jelentkezünk. 
Kérjük kövesse iskolánk weboldalát és Facebook oldalát a friss információkért.
Előre is köszönjük türelmüket!

WHO tájékoztató a fertőtlenítő kézmosásról

WHO tájékoztató a fertőtlenítő kézmosásról

Rendőrségi tájékoztató a koronavírusról

A vírus terjedésével, megelőzésével kapcsolatban az alábbi oldalon hiteles információkat kap: www. koronavirus.gov.hu

Elmaradnak... célnyelvi szülői, fogadóórák

Kedves Szülők!
A Maruzsa Zoltán államtitkár úrtól érkezett tájékoztató levél értelmében el kell halasztanunk a nyárra meghirdetett célnyelvi utakat, így hétfőn nem tartunk ez ügyben szülői értekezletet.

Tájékoztató a koronavírus megelőzéséről

Tisztelt Szülők/Gondviselők!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az új koronavírus kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel az alábbiakról tájékoztatja Önöket. Jelenleg Magyarországon az Operatív Törzs tájékoztatása szerint egyelőre elkülönült, egyedi esetek vannak, így jelenleg is legfontosabb feladatunk a megelőzés, a járvány továbbterjedésének, a járványgócok kialakulásának megakadályozása.

X. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

A Második idegen nyelv munkaközösség 2020. március 6-án rendezte meg a X. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, melyen 57 diák mérte össze tudását. A versenyzők Baranya, Fejér, Pest, Somogy és Tolna megyéből érkeztek, 14 középiskolát képviselve.

Rendhagyó irodalomóra

Március 2-án rendhagyó irodalomóra keretében iskolánk vendége volt Fábián Gábor az Escargo Hajója Színházi és Nevelési Szövetkezet színésze. Babits Mihály: Jónás könyve című szövegének tantermi színházi feldolgozására került sor a 11.C osztályban.

Csőszi Csenge 11.B osztályos tanulónk sakk és klarinét eredménye

Csőszi Csenge 11. B osztályos tanulónk Sakk Diákolimpia megyei fordulójában 1. helyezést ért el egyéniben és csapatversenyben is. Kiemelkedő sakktudása, eredményei mellett, 2020. február 28-án a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola által megrendezett Baranya Megyei Továbbképzős Találkozón klarinét játékával arany minősítést kapott. Tanára: Szántai Csaba.

Tájékoztató a koronavírusról

Tisztelt Szülők!
Az EMMI és az ITM Államtitkárságától és a PTE Rektorától kapott rendelkezés alapján tájékoztatom Önöket a koronavírus járvány terjedésére való tekintettel szükséges intézkedésekről.

Babitsos sikerek országos versenyen

A 36. Pécs-Harkány Országos Országúti Futóversenyen iskolánk csapatai szerencsére száraz időben futottak, és a betegségek ellenére ragyogó eredményeket értek el.

Erasmus+ projekt: Interkulturelles Lernen – durch Projekte erfolgreich gestalten

Hosszú Barbara intézményegységvezető-helyettes 2020. január közepén egy továbbképzésen vett részt Dániában, ahol megismerkedett a sikeres projekttervezés különböző lépéseivel: hogyan készítsünk elő és bonyolítsunk le egy iskolai projektet, illetve hogyan ellenőrizzük a kapott eredményeket.

X. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

A Második idegen nyelv munkaközösség 2020. március 6-án 11.00 órától rendezi meg kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

Olosz Adél, a tavalyi évben érettségizett diákunk, jelenleg a BME építőmérnök hallgatója, újabb kimagasló eredményeket ért el fizikából


Az Eötvös Loránd Fizikai Társulat fizikaversenyén III. díjat kapott.
A KÖMAL fizika feladatmegoldó pontversenyén országos 1. helyezést ért el.

A Német OKTV döntőjébe jutott De Re Attila Luigi 12. B osztályos tanulónk

Felkészítő tanára Sátayné Gáll Veronika tanárnő.
A folytatáshoz sok sikert kívánunk!

Változások az iskolai WIFI hálózatban

2020.02.24-től megváltozik az iskolánkban található WIFI hálózatra való bejelentkezés menete. A következő pár sor segítséget nyújt a használatához.

Országos sportsiker labdarúgás futsal diákolimpián

A futsal diákolimpia országos döntőjében V-VI. korcsoportban sikert elért csapat tagjai a Babits diákjai közül a következők:

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny eredmények

Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulóján Lukács Zsuzsanna 9.B osztályos tanulónk 6., Madarász Csaba 10.F osztályos diákunk pedig 3. helyezést ért el.

Babitsos sportsikerek dzsúdóban

Papp Eszter Dorka 11.A osztályos diákunk az alábbi országos eredményeket érte el.

Babitsos diák az Amerikai Nagykövetség Ifjúsági Tanácsában

Iskolánk 11.B osztályos tanulója, Sütő Annamária a budapesti Amerikai Nagykövetség Youth Council (Ifjúsági Tanács) 16 fős csapatának tagja.A szervezet fő célja, hogy a fiatalokat érintő és érdeklő témákra fókuszáló programokat szervezzenek és a nagykövetségen ifjúsági ügyekben tanácsadóként vegyenek részt.

Sportsikerek gyorskorcsolyázásban

Diákjaink a gyorskorcsolyázás diákolimpia különböző versenyszámaiban a következő sikereket érték el.

Diákolimpia országos döntőjében ezüstérmet szereztek a lányok

Csak a szekszárdi Garay János Gimnázium csapata tudta legyőzni a PTE Babits Gimnázium együttesét (amelyet Akadémiánk hét kosarasa erősített) a Debrecenben megrendezett diákolimpia országos döntőjében, ami azt jelentette, hogy ezüstérmesek lettek a Gyenizse Áron által irányított lányok.

Látogatási lehetőség sportosztályaink testnevelés óráira

Tisztelt Szülők, Gyerekek, Érdeklődők!
A tanév második félévében „nyílt óra” -látogatási lehetőséget kínálunk a sportosztályaink testnevelés óráira:

Szülők, Nevelők, Öregdiákok Bálja 2020

Kedves Szülők, Öregdiákok!
Február 14-én, Bálint/Valentin-napján rendezzük meg iskolánk tizenegyedik „Szülők, nevelők, öregdiákok bálját” ez alkalommal újra iskolánkban.

Nyolcadikosoknak központi írásbeli

Szeretettel várjuk 2020. január 18-án (szombaton) azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkban írják a központi írásbeli dolgozatokat.

Letölthető MITE igazolás 2019, második félév

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2020.01.31, péntek 12 óra 

Pethőné Nagy Csilla verselemző tanulmányáról kritika az MTA Irodalomtörténeti Közlemények című rangos folyóiratában

Iskolánk tanárának, Pethőné Nagy Csillának egy verselemző tanulmányáról kritika jelent meg az MTA Irodalomtörténeti Közlemények című rangos folyóiratában (2019/6. szám).

Külföldi Nyelvtanulási Program

Kedves Szülők, Diákok!
A 9. és 11. évfolyamok számára elérhető célnyelvi utazásokról bővebb információt találnak a Külföldi Nyelvtanulási Program honlapján.

Periódusos Rendszer Performansz Guinness Rekord kísérlet

December 13-án pénteken részt vettünk egy országos rendezvényen, amely a Periódusos Rendszer megszületésének 150. évfordulója alkalmából került megszervezésre. Ez egyben Guinness Rekord kísérlet is volt. A Kossuth Rádióban 11 órakor mondták be a Performansz kezdetét.

A pécsi Karitász cipősdoboz akciója

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az Angyalbatyu akcióval készül kiemelten az ünnepre, amelyben rászoruló gyermekek részére gyűjtenek cipősdobozba összekészített ajándékokat.

Sportsiker a Futsal Diákolimpián

A Babits és a Deák diákjaiból álló csapatunk megnyerte a területi Futsal Diákolimpiát. Ezzel jogot szereztek az Országos Döntőn való részvételre. A Babitsból Kása Benedek és Szabó Zalán voltak a csapat tagjai. Mindketten a 11.A tanulói.

Papp Eszter bronz érmet szerzett Országos Csapatbajnokságon

Papp Eszter Dorka a december 8-án a Zalaegerszegen megrendezett II. osztályú felnőtt Országos Csapatbajnokságon bronz érmet szerzett.

ECL próbanyelvvizsga - szóbeli

ECL típusú próbanyelvvizsga szóbeli vizsgarészét december 11-én 13:30-tól kezdjük párokban a III. emeleten a 313., 314., 316. és 318. termekben. Gyülekezés a III. emeleti aulában. A szóbeli vizsga beosztását megtekinthetitek a szaktanáraitoknál ill. az angol tanári előtti hirdetőtáblán. A szóbeli  vizsga után azonnali visszajelzést kaptok a teljesítményetekről.

Think Freedom kiállítás

Edina Seleskovic amerikai képzőművésznő kiállítását nyitottuk meg december 4-én iskolánk első emeleti aulájában. A Boszniában született művésznő újraértelmezi a művészetet, keresi a művész szerepét a mai társadalomban és kultúrában. Összeköti különböző városok, országok fiataljait, éppúgy, mint a művészet különböző ágait.

Tudás Expo 2019

November harmincadikán Budapesten voltunk a Tudás Expo rendezvényen. Negyedik alkalommal veszünk részt a Kutató Tanárok Országos Szövetsége által szervezett találkozón, ahol az ország minden tájáról érkező szakkörök mutatják be munkájukat. Idén a mi Bakelit nevű szakkörünk a periódusos rendszer elemeit mutatta be.

Beiskolázás a 2020/2021-es tanévre

Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda

Az idei tanévben is megrendeztük a Szellemeskedő matematikaversenyünket, amelyre közel 100 versenyző jelentkezett!

Immár hagyományosan, november 22-én, pénteken rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyt az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

Amerikából jöttem

Kránicz Attila, iskolánk 12.D osztályos nyáron a „Yale Young Global Scholars” program nyári egyetemi ösztöndíjával volt az Egyesült Államokban.

Papp Eszter 11.A osztályos tanulónk Magyar Bajnoki címet szerzett dzsúdóban

Papp Eszter 11.A osztályos tanulók, november 24-én a Siklóson megrendezésre kerülő III. osztályú felnőtt dzsúdó Országos Bajnokságon 78 kg-ban első helyezést ért el. Ezzel megszerezte a Magyar Bajnoki címet. Eredményéhez gratulálunk!

Clever clay avagy Agyas agyag az RM School bolognai konferencián

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara által koordinált RM@School projekthez. A negyedik RM School konferenciára 2019. november 5-7 között került sor a Bologna-ban.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (2019. november 16. - november 24.) a Pécsi Tudományegyetemen kapcsán az egyetemi polgárok számára tervezett programok ütemezése az alábbiak szerint tervezett.

Aranyérmes kézis lányok

2019. november 13-án került megrendezésre a Lauber Dezső Sportcsarnokban a leány V-VI. korcsoportos, „A” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Megyei Döntő, ahová iskolánk csapata a csoportmérkőzések során kvalifikálta magát.

Szóbeli felvételi 2020

A 2020/2021-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.