HÍREINK

Szóbeli felvételi nyolcadikosoknak

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium Babits Mihály Gimnázium szóbeli felvételi vizsgájának időpontjai:
 2020. február 24. (hétfő) 8.00 óra
 2020. február 26. (szerda) 14.00 óra
 2020. március 3. (kedd) 14.00 óra
A szóbeli felvételi több bizottságban történik párhuzamosan az egyes osztálytípusokban, ezért erre előzetesen minden esetben regisztrálni kell (kivétel ez alól az általános sportágismereti osztály 0001-es része, ld. lent).

Szülők, Nevelők, Öregdiákok Bálja 2020

Kedves Szülők, Öregdiákok!
Február 14-én, Bálint/Valentin-napján rendezzük meg iskolánk tizenegyedik „Szülők, nevelők, öregdiákok bálját” ez alkalommal újra iskolánkban.

Nyolcadikosoknak központi írásbeli

Szeretettel várjuk 2020. január 18-án (szombaton) azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkban írják a központi írásbeli dolgozatokat.

Beiskolázás a 2020/2021-es tanévre

Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda

Erasmus+ mobilitási program

Iskolánk 2019-ben sikeresen pályázott az Erasmus+ mobilitási programban. A "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című tanári pályázatunkkal az országosan mindössze 99 támogatott projekt közé kerültünk, mellyel több mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: képzésekre és szakmai látogatásokra.

Letölthető MITE igazolás 2019, második félév

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2020.01.31, péntek 12 óra 

Pethőné Nagy Csilla verselemző tanulmányáról kritika az MTA Irodalomtörténeti Közlemények című rangos folyóiratában

Iskolánk tanárának, Pethőné Nagy Csillának egy verselemző tanulmányáról kritika jelent meg az MTA Irodalomtörténeti Közlemények című rangos folyóiratában (2019/6. szám).

Külföldi Nyelvtanulási Program

Kedves Szülők, Diákok!
A 9. és 11. évfolyamok számára elérhető célnyelvi utazásokról bővebb információt találnak a Külföldi Nyelvtanulási Program honlapján.

Periódusos Rendszer Performansz Guinness Rekord kísérlet

December 13-án pénteken részt vettünk egy országos rendezvényen, amely a Periódusos Rendszer megszületésének 150. évfordulója alkalmából került megszervezésre. Ez egyben Guinness Rekord kísérlet is volt. A Kossuth Rádióban 11 órakor mondták be a Performansz kezdetét.

A pécsi Karitász cipősdoboz akciója

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az Angyalbatyu akcióval készül kiemelten az ünnepre, amelyben rászoruló gyermekek részére gyűjtenek cipősdobozba összekészített ajándékokat.

Sportsiker a Futsal Diákolimpián

A Babits és a Deák diákjaiból álló csapatunk megnyerte a területi Futsal Diákolimpiát. Ezzel jogot szereztek az Országos Döntőn való részvételre. A Babitsból Kása Benedek és Szabó Zalán voltak a csapat tagjai. Mindketten a 11.A tanulói.

Papp Eszter bronz érmet szerzett Országos Csapatbajnokságon

Papp Eszter Dorka a december 8-án a Zalaegerszegen megrendezett II. osztályú felnőtt Országos Csapatbajnokságon bronz érmet szerzett.

ECL próbanyelvvizsga - szóbeli

ECL típusú próbanyelvvizsga szóbeli vizsgarészét december 11-én 13:30-tól kezdjük párokban a III. emeleten a 313., 314., 316. és 318. termekben. Gyülekezés a III. emeleti aulában. A szóbeli vizsga beosztását megtekinthetitek a szaktanáraitoknál ill. az angol tanári előtti hirdetőtáblán. A szóbeli  vizsga után azonnali visszajelzést kaptok a teljesítményetekről.

Think Freedom kiállítás

Edina Seleskovic amerikai képzőművésznő kiállítását nyitottuk meg december 4-én iskolánk első emeleti aulájában. A Boszniában született művésznő újraértelmezi a művészetet, keresi a művész szerepét a mai társadalomban és kultúrában. Összeköti különböző városok, országok fiataljait, éppúgy, mint a művészet különböző ágait.

Tudás Expo 2019

November harmincadikán Budapesten voltunk a Tudás Expo rendezvényen. Negyedik alkalommal veszünk részt a Kutató Tanárok Országos Szövetsége által szervezett találkozón, ahol az ország minden tájáról érkező szakkörök mutatják be munkájukat. Idén a mi Bakelit nevű szakkörünk a periódusos rendszer elemeit mutatta be.

Az idei tanévben is megrendeztük a Szellemeskedő matematikaversenyünket, amelyre közel 100 versenyző jelentkezett!

Immár hagyományosan, november 22-én, pénteken rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyt az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

Amerikából jöttem

Kránicz Attila, iskolánk 12.D osztályos nyáron a „Yale Young Global Scholars” program nyári egyetemi ösztöndíjával volt az Egyesült Államokban.

Papp Eszter 11.A osztályos tanulónk Magyar Bajnoki címet szerzett dzsúdóban

Papp Eszter 11.A osztályos tanulók, november 24-én a Siklóson megrendezésre kerülő III. osztályú felnőtt dzsúdó Országos Bajnokságon 78 kg-ban első helyezést ért el. Ezzel megszerezte a Magyar Bajnoki címet. Eredményéhez gratulálunk!

Clever clay avagy Agyas agyag az RM School bolognai konferencián

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma is csatlakozott a Miskolci Egyetem Földtudományi Kara által koordinált RM@School projekthez. A negyedik RM School konferenciára 2019. november 5-7 között került sor a Bologna-ban.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (2019. november 16. - november 24.) a Pécsi Tudományegyetemen kapcsán az egyetemi polgárok számára tervezett programok ütemezése az alábbiak szerint tervezett.

Aranyérmes kézis lányok

2019. november 13-án került megrendezésre a Lauber Dezső Sportcsarnokban a leány V-VI. korcsoportos, „A” kategóriás Kézilabda Diákolimpia Megyei Döntő, ahová iskolánk csapata a csoportmérkőzések során kvalifikálta magát.

Szóbeli felvételi 2020

A 2020/2021-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Szellemeskedő matematikaverseny 2019

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Máté Zsolt beszédei 1956-os megemlékezéseken

Iskolánk történelem-informatika szakos tanára a közelmúltban két alkalommal is beszédet tartott. Először a 2019. 10. 22-én a Pécsi Tudományegyetem 48-as téri campusának udvarán a Pécsi Polgári Szalon emléktáblaavatójával egybekötött összegyetemi megemlékezésen szólalt fel.

Díjeső az „Édes anyanyelvünk” verseny országos döntőjén

2019. október 18-20. között rendezték meg Sátoraljaújhelyben a 47. „Édes anyanyelvünk” nyelvhasználati verseny országos, Kárpát-medencei döntőjét, ahol iskolánk tanulója, Orosz Polett (10.B) kimagasló teljesítményéért elnyerte Sátoraljaújhely város plakettjét, a sátoraljaújhelyi Diákok Baráti Körének különdíját, és meghívást kapott az ELTE Kossuth Szónokversenyére.

Tanulóink szereplése Pécs város október 23-i koszorúzásán

2019. október 23-án tartotta Pécs városa a koszorúzási ünnepségét az 1956-os forradalomra emlékezve.

Első hely a Széchenyi Kupán

Ikolánk labdarúgó csapata megnyerte a Széhenyi István gimnáziumban rendezett 28 évre visszatekintő tornát, és egy évig őrizheti az ott elnyert vándorserleget.

Iskolavezetők Finnországban

Finnországban vettünk részt Erasmus mobilitáson. Ez alkalommal nem a tantárgyi módszertan, hanem a finn oktatási rendszer került a vizsgálódás középpontjába. Érdeklődéssel figyeltük a történelemről, oktatásról, kultúráról szóló előadáskat és kíváncsian mentünk el három középiskolába Helsinkiben, hogy bepillantást nyerjünk a finn csodába. Mert, hogy ilyen van azt a PISA mérések eredményei tanúsítják.

Újdonság: Már otthonról is lehet keresni a Babits téka állományában

Örömmel tájékoztatjuk az olvasókat, hogy a mai naptól működik a könyvtár online keresőfelülete, ahol cím, szerző, tárgyszó szerint tájékozódhatnak a könyvtár állományában. Keresd fel, próbáld ki!

2. helyezést ért el Gill Dóra Nikol, 9. A osztályos tanulónk

2019. október 4-6.-ig lett megrendezve idén Budapesten a Soroksári sportcsarnokban a 46.FEW Karate Wado-Kai Európa Bajnokság, ahol 11 ország vett részt. Junior kategóriában csapatban  2.helyezést értünk el (6 csapatból). Erőnyerőként kezdtük, mert nem jöttek el a Portugálok, így egyből bekerültünk az elődöntőbe.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Orosz cserekapcsolat a Babitsban

A 2018-19-es tanévben cserekapcsolat jött létre iskolánk és a jekatyerinburgi MAOU 2. számú gimnázium között. A programban résztvevő diákok többsége második idegen nyelvként az orosz nyelvet tanulja, de nem feltétel az orosz nyelvismeret, mert a program munkanyelve az angol.

Babitsos sikerek országos versenyen

Szombaton a PTE 25. Rókaűzők Országos Országúti Váltófutóversenyen a Babitsos ROCKák csapata a középiskolai mezőnyben országos 3. helyezett, illetve a közös Fittbike-Babits csapat ezüstérmes lett. A Rókaűzők az ősz legnagyobb ultratávú futóversenye nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európában is.

Immár 17. alkalommal érkeztek német cserediákok iskolánkba

2019. szeptember 19-én jöttek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály látott vendégül. A 27 német cserediák és kísérőik, Bettina Dieler tanárnő, valamint Dennis Leibeling, tanár úr ez alkalommal 9 napot töltöttek el városunkban.

Országos siker a soproni Páneurópa Piknik verseny döntőjében

2019. szeptember 27-én  a rendszerváltoztatás és a Páneurópa Piknik 30. évfordulója alkalmából egy három fordulós történelemverseny döntőjére került sor Sopronban.

Tanulóink sikere a PTE Kutatók Éjszakáján

Fáy Szilárd, Rónai Bálint 12. E és Csökli Zita 12. D osztályos tanulóink sikeres előadást tartottak pénteken a PTE Természettudományos Kar Fizikai Intézete által szervezett Kutatók Éjszakáján. Előadásuk kötődik a RM@School projekthez is.

Szeptemberi sporteredményeink

Szeptember 7-edikén Szegeden megrendezett cselgáncs EuroLiga viadalon Rácz Bálint, 10.a osztályos tanulónk 3-adik helyezést ért el. Eredményéhez gratulálunk, további sportsikereket kívánunk!

Felvételi előkészítők

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok! Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak.

De Re Attila Luigi 12. B osztályos tanulónk sikere

2019. szeptember 21-én, szombaton  volt a Fotoshow - Canon Eos fotópályázat díjátadása, ahol De Re Attila. Luigi 12. B osztályos tanulónk az ifjúsági kategória harmadik helyezését nyerte el. Gratulákunk eredményéhez!

A 9. és 11. évfolyamos tanulók külföldi nyelvtanulási lehetősége (Tempus Közalapítvány)

Tájékoztató a középiskolai nyelvtanulási programról!
A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében 2020-tól a 9. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban: Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

Babits Gimnázium az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán

Iskolánk Európai Tehetségpontként először jelent meg az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán.
Reméljük, hogy a bemutatkozásunk után elindul az együttműködés az ott megjelenő tehetségpontokkal és közös projektekben vehetünk részt a világhálon, de akár személysesen is, és aktív tagjai lehetünk az Európai Tehetségpontnak.

Bánky Soma kiemelkedő sporteredménye

Bánky Soma (10.b) a tavalyi év után a nyáron megszerezte második vidék bajnoki címét és második országos dobogós helyezését a Magyar Kajak-Kenu Szövetség versenyein:

Nyílt nap a Babitsban

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziumának tanárai és tanulói 2019. szeptember 28-án szombaton 8.00 órai kezdettel bemutatkozó nyílt napra várnak minden kedves érdeklődő 8. osztályos diákot és szüleiket.

Letölthető MITE igazolás 2019/1.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2019.09.27, péntek 

Német cserekapcsolat iskolánkban

A 20018/2019-es tanévben 17. alkalommal került sor a Gymnasium Damméval való cserekapcsolatunkra. A programon 18 diákunk vett részt a 10. évfolyamról: 14 diák a 10. C osztályból, illetve a 10. B, D és E osztályokból további 4 tanuló.

Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért

Iskolánk a "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című pályázatával az országosan mindössze 99 támogatott Erasmus+ projekt közé került, mellyel több mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: képzésekre és szakmai látogatásokra.

Díjazott tanárok a Babits Gimnáziumban

Bodó Jánosné Szabó Katalin a Curie Alapítvány díját vette át kiemelkedő tehetséggondozó munkájának elismeréseként.

Jekatyerinburgban jártunk

   Idén nagy szerencse ért bennünket, mert részt vehettünk egy orosz-magyar csereprogramban. Jekatyerinburgban jártunk. Az utazásra 2019. május 10-18 között került sor.
Két napot Moszkvában töltöttünk, megismerkedtünk a Vörös Tér nevezetességeivel, megnéztük a Kreml fegyvertárát és sétáltunk a régi Arbaton és a Moszkva folyó partján.

Matematika versenyeredmények

Matematika versenyeredmények

Országos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn!

Az idei tanévben május 23-án, Budapesten került megrendezésre a strandröplabdázás diákolimpiai döntője. Intézményünket két leány csapattal képviseltük a VI. korcsoportos 4:4 elleni tornán. Kategóriánkban országos szinten 39 csapat nevezett, melyeket 3-4 csapatos csoportokba sorsolták a szervezők, a reggel nyolc órakor kezdődő helyszíni regisztráció után.

Pénzre váltható tudás - projektnap

2019. május 9-én a 11. évfolyamos tanulóink résztvettek a Pénzre váltható tudás projektnapon.

Áprilisi és májusi sporteredmények

Áprilisi és májusi sporteredmények

Csőszi Csenge kiemelkedő sikere az országos Sakk Diákolimpián

Csőszi Csenge 10.B osztályos tanulónk részt vett Miskolcon megrendezett országos Sakk Diákolimpián, amin 6. helyezést ért el egyéni döntőben.

Papp Eszter Dorka (10.A) országos győzelme

Papp Eszter Dorka a Babitsot képviselve bajnoki címet szerzett.

Olosz Adél 12. D osztályos tanulónk kiemelkedő fizika OKTV eredménye

Olosz Adél 12. D osztályos tanulónk a fizika OKTV országos döntőjében 2. helyezést ért el. Felkészítő tanára: Koncz Károly.
Kiemelkedő sikeréhez gratulálunk!

Ballagási meghívó 2019

Tisztelt Szülők, Barátok, Rokonok!
Végzős diákjaink nevében tisztelettel meghívjuk Önöket iskolánk ballagási ünnepségére, melyet 2019. május 3-án, pénteken 15 órai kezdettel tartunk.

Babitsos sikerek az országos angol nyelvi versenyen

A Barcson megrendezett Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében a kilencedik évfolyamosok versenyében Simon Dalma Virág 9.B osztályos tanuló a 10. helyen és a tizedik évfolyamosok versenyében Horváth Adrienn 10.B osztályos tanuló a 6. helyen végzett.

Jótékonysági futás Zentéért

Kedves Diákok és Kollégáim!
PTE Sportiroda jótékonysági futást hirdet Zentéért 1367 m-es távon (Rektori Kabinet – Széchenyi Tér)

Tápgyűjtési akciónk utolsó állomása

A Diákönkormányzat által hirdetett egész éves jótékonysági akciónk során pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára gyűjtöttünk állateledelt.

A Diákönkormányzat napja a fenntartható fejlődésről

Iskolánk diákönkormányzata április 1-én a fenntartható fejlődés kihívásai mentén szervezett tartalmas diáknapot.

Amerikai hallgatók a Babitsban

University of Bridgeport (USA, Connecticut) hallgatói – különböző egészségtudományi szakokon (20 fő hallgató  és két kísérőjük látogattak iskolánkba.  Az amerikai hallgatók a 11.b és a 12. b osztályokban tartottak az egészséges életmód témakörében interaktív előadásokat.

Matematika versenyeredmények 2018-19

Matematika versenyeredmények 2018-19

Big Read eredmények

Immár negyedik alkalommal rendezett iskolánk angol munkaközössége novellaolvasási versenyt. Lelkes összefogással készültünk mi is, mint ahogy a résztvevők.

Kazinczy verseny eredményei

Iskolánkat Kálmán Erik Iván (10.F) és Wágner Bettina (10.F) képviselte a március 8-án megrendezett Kazinczy „Szép Magyar Beszéd” verseny Baranya megyei fordulóján. Kálmán Erik 4. helyezést ért el.

Versenyeredmények

2019. március 11-én, a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban megrendezett  Keserü Jánosné Jászai Ilona Megyei Versmondó Versenyen Kálmán Erik Iván 10. F osztályos tanulónk 5. helyezést ért el.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2019/2020-as tanévre

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!
A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez.

Tanulóink sikere az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

Fáy Szilárd és Rónai Bálint 11. E osztályos tanulóink újabb kiemelkedő eredménye az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

Bogár Olivér kiváló eredményt ért el rövidpályás gyorskorcsolyában

Bogár Olivér a 11.E tanulója a rövidpályás gyorskorcsolya Diákolimpiai Országos Döntőjében hosszú távon (666m) 3., rövid távon (444m) 2. helyezést ért el.

Adománygyűjtés pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára

Gimnáziumunk Diákönkormányzata adománygyűjtést szervez pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára. Az akció során minden évfolyamnak egy hónap áll rendelkezésére állateledel és egyéb hasznos kellékek gyűjtésére.

V. McNut - Babits Farsangi Röplabda Kupa

Idén március 1-én, ötödik alkalommal rendeztük meg a McNut-Babits Farsangi Röplabda Tornát.

Babits TOP 10 a Pécs-Harkány Futóversenyen

A 35. Pécs-Harkány Országos Országúti Futóversenyen iskolánk csapatai szerencsére napsütéses időben futottak, és ragyogó eredményeket értek el.

IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

A Második idegen nyelv munkaközösség 2019. március 1-én rendezte meg a IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét, melyen 65 diák mérte össze tudását.

Eredmények fizikából

Eredmények fizikából

Röplabdás siker a Diákolimpia Megyei Döntőjén

2019. február 25-én iskolánkban került megrendezésre a Lány V-VI. korcsoportos "B" Kategóriás Röplabda Diákolimpia Megyei Döntő.

Szülők, Nevelők és Öregdiákok Bálja 2019

A jubileumhoz méltó színvonalon, több, mint száz fellépő bevonásával zajlott le az idei Szülők, nevelők, öregdiákok bálja. Köszönet mindenkinek, aki jelenlétével, munkájával, felajánlásával hozzájárult a sikerhez.

Molnár Csongor 9.A osztályos tanulónk PSN Zrt. díjban részesült

2019. február 6.-án közel 300 sportolót, edzőt jutalmaztak a PSN Zrt. hagyományos díjátadóján.

Big Read olvasási verseny

Kedves Diákok!
Ismét meghirdetjük a Big Read olvasási versenyt!
Olvasásra biztatjuk középiskolás diákjainkat a szépirodalom területén. Idén is három novellát kell egy háromtagú csapatnak elolvasni és március 1-ig jelentkezni a tanáránál.

Balogh Bence kiemelkedő eredményt ért el

Balogh Bence 9.A sporttagozatos tanulónk első helyet ért el a Budapest-bajnokságon egyéniben.

IX. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

A Második idegen nyelv munkaközösség 2019. március 1-én 10.00 órától rendezi meg kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

Ostinato 25 – Kodály Központ

Nagy készülődés előzte meg az Ostinato együttes 25 éves jubileumi koncertjét, melyet a Kodály Központban rendeztünk meg a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

Ezüstkanál Teaház 2019

Január 22-én tartottuk az Ezüstkanál Teaház következő összejövetelét.

Fogadóórák a 2018/2019-es tanévben

Fogadóórák a 2018/2019-es tanévben

10. Szülők, Nevelők, Öregdiákok Bálja 2019

Kedves Szülők!
Február 22-én rendezzük meg iskolánk tizedik „Szülők, nevelők, öregdiákok bálját” ez alkalommal újra iskolánkban.

Nyolcadikosoknak! Központi írásbeli

Szeretettel várjuk 2019. január 19-én (szombaton) azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkban írják a központi írásbeli dolgozatokat.

Díjazták iskolánk kiváló kosarasait és tanárát

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezeti Egysége (BMKSZ) idén is megrendezte év végi szavazását a megye legjobb játékosaira, edzőire és játékvezetőire. Baranya legjobbja díjat kapott.

Nyolcadikosoknak! Fontos kiegészítő információ a tanulmányi területekhez

NYOLCADIKOSOKNAK! FONTOS KIEGÉSZÍTŐ INFORMÁCIÓ A TANULMÁNYI TERÜLETEKHEZ

Adománygyűjtés pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára

Gimnáziumunk Diákönkormányzata adománygyűjtést szervez pécsi és Pécs környéki állatmenhelyek számára.

Ingyen tankönyv igénylés

Tájékoztató a 2019/2020. tanévre vonatkozó normatív kedvezmény (ingyenes tankönyvtámogatás) igénybevételéről.

Letölthető MITE igazolás 2018/2.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2019.01.25, péntek

Röplabda eredmény

Leány röplabda csapatunk idén, első alkalommal kapott meghívást az ország egyik legrangosabb középiskolai röplabda tornájára, a Prohászka Kupára.

Szellemeskedő matematikaverseny 2018 eredmények

Immár hagyományosan, november utolsó péntekén rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyt az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára.

Mikulás Kupa Komlón

Lány röplabda csapatunk megvédte tavalyi bajnoki címét a Komlón megrendezett VI. Mikulás Kupa középiskolai röplabda tornán.

Baranya Megyei Irodalmi Verseny eredményei

A Baranya megyei irodalmi verseny eredményei, melynek témája Szvoren Edina Az ország legjobb hóhéra c. kötete volt.

Röplabda Diákolimpia

2018. december 3-án, iskolánkban került megrendezésre a „B” Kategóriás Fiú Röplabda Diákolimpia Megyei Döntő. Az ötcsapatos mezőny körmérkőzésekkel döntött a helyezésekről.  A rendezvény meglehetősen hosszúra nyúlt. A két nyert szettig tartó meccsek 8.30-17.10-ig tartottak.

Külföldi csereprogramok iskolánkban

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén novemberben is járják a középiskolákat külföldi AFS önkéntesek. Hubert Lengyelországból érkezett és angol interaktív órákat tartott az interkulturális tanulásról és az alkalmazkodásról.

A British Council próbatesztjei iskolánkban

A British Council szervezésében november végén 10.B és a 12.B és a 9.B angol nyelvi aladó csoportok diákjai részt vettek az Assessment Research Group Field Trial tesztjében, ami egy új típusú nyelvvizsga is. Lőrinczi Adrien, Jaszenovics és Tarnai Gábor diákjai vettek részt rajta.

Természettudományos laboratóriumunkban foglalkozást szerveztünk az általános iskolásoknak

November 26-án hétfőn délután vendégül láttuk az Egyetem gyakorlóiskoláinak nyolcadikosait. Már régóta tervezzük, hogy a természettudományos laboratóriumunkban egy foglalkozást szervezünk az általános iskolásoknak.

Tanulóink kiemelkedő eredményei fizikából

Olosz Adél 12. D osztályos tanuló az elmúlt év kitartó és színvonalas munkája alapján a következő elismerésekben részesült a KöMaL versenyein:

Papp Eszter (10.A) tanulónk kiemelkedő eredményt ért el

15 éves leány sikere a felnőtt mezőnyben Papp Eszter (10.A)  serdülőként ért el országos sikert a felnőtt mezőnyben.

Horváth András (11.B) kiemelkedő eredménye

Horváth András 11. B osztályos tanulónk a Dél-Dunántúli regionális rézfúvós versenyen I. helyezt ért el.

Országos sportsiker

Iskolánk tanulói országos sikereket értek el.

AFS a Babitsban

Kedves Kollégák és Diákok!
Az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány nyílt interaktív órát hirdet minden olyan diáknak, aki szeretné megtudni, hogy miért jó más országokból jövő fiatalokkal megismerkedni, idegen nyelven tanulni, és kiutazni magyarként egy másik európai vagy éppen ázsiai országba tanulni.

Német nyelvű újságíró műhelymunka a Lenau Házban

„Újságot olvasni mindenki tud, újságot írni tanulni kell” – így hangzott annak a német nyelvű újágíró workshopnak a mottója melyen Nyers Fanni és Fábián Péter (11.C osztályos tanulók) vettek részt a Lenau Házban. A rendezvény támogatója a Német Funkfórum volt.

Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem kabinetvezetője jött el iskolánkba

Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem kabinetvezetője jött el iskolánkba, hogy az Egyetem Gyakorló Gimnáziumában tartalmas előadásán keresztül ismertesse meg az érdeklődő szülőket és diákokat a PTE karaival és képzési kínálatával.

Röplabdás eredmények

Az elmúlt hetekben kerültek megrendezésre a leány és fiú „A” Kategóriás Röplabda Diákolimpia megyei döntői. Fiú csapatunk a Református Gimnáziumban játszott, ahol 2:0 arányban legyőzte a Deák és a Leőwey Gimnázium gárdáit. Sajnos a hazaiaktól ugyanilyen arányú vereséget szenvedtünk, így a második helyet szereztük meg.

PASCH tanári díjban részesült Sátayné Gáll Veronika tanárnő

Sátayné Gáll Veronika tanárnő az idei PASCH tanári díj egyik jutalmazottja.

Színház és retorika workshop

A Lenau Haus szervezésében Frank Ildikó szinésznő vezetésével vettek részt iskolánk tanulói (Szász Natália, Szeifert Iza, Balázs Lívia, Nyers Fanni, Halasi Hanna, Tóth Gréta, Tantos Szilvia, Varga Andrea, Várhegyi Zsófia) beszédkészéget fejlesztő németnyelvű műhelymunkán.

Global Discussions

A pécsi American Corner „Global Discussion” eseménye keretén belül vettek részt angolul tanuló diákjaink a 11.C és 12.C osztályokból egy online fórumon az Egyesült Államok East Caroline University hallgatóival. Az esemény célja a két tanulócsoport interkulturális és kommunikációs kompetenciáinak fejlesztése volt.

Burján Csaba olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó az Ezüstkanál Teaház vendége

Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat Burján Csaba, iskolánk egykori diákja, hogy teaházunk vendégeként magáról meséljen.

Rendhagyó szülői értekezlet és fogadóóra

Tisztelt Szülők!
Iskolánkban 2018. november 19-én hétfőn  a humán tantárgyakat, művészeteket és idegen nyelveket, illetve november 21-én szerdán a reál tantárgyakat, informatikát és testnevelést tanító kollégák 17.00 órai kezdettel szülői fogadóórát tartanak.

Őszi Babits-nap Megemlékezés Babits születésnapjáról fotópályázat

Kedves Diákok!
Iskolánk fotópályázatot hirdet Babits Mihály születésnapjáraA fényképek alapja, kiindulópontja, ihletője a költő Paysages intimes című verse legyen!.

Iskolánkban járt Dr. Miseta Attila a PTE rektora

A tanév elején vendégünk volt Prof. Dr. Miseta Attila rektor úr, aki a Babits diákújságíróinak meghívására látogatott iskolánkba, mert szerettek volna riportot készíteni a megválasztása és kinevezése alkalmából.

ECL típusú próbanyelvvizsga angol nyelvből

ECL típusú próbanyelvvizsgára angol nyelvből lesz lehetőség iskolánkban B2-C1-es szinten. A próbanyelvvizsgát azoknak javasoljuk, akik decemberben szeretnének a megjelölt szinteken vizsgázni és egy objektív visszajelzésre kíváncsiak. A vizsga három írásbeli részből és egy szóbeli részből áll.

Szellemeskedő matematikaverseny 2018

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Babitsos siker a Széchenyi kupán

Nívós csapatok (12 csapat) részvételével megrendezett Széchenyi-kupán iskolánk fiú labdarúgó csapata 2.helyezést ért el.

Kevesek kiváltsága: egy évszázadnyi élet

Az, hogy egy munkahely miként kezeli a múltját, erősen meghatározza a jelenét. A nyugdíjba vonulókkal való viszony az aktív kollégákat is minősíti.

Szóbeli felvételi 2019

A 2019/2020-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Felvételi előkészítők

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok! Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak.

Sikerek a Military Games-en!

2018. október 12-én szombaton került megrendezésre Pécs határában, egy kiképző lőtéren a military games alapokon nyugvó akadályverseny.