HÍREINK

Rendhagyó szülői értekezlet és fogadóóra

2018. november 19-én 17.00 órakor továbbtanulási szülői értekezletre várjuk a szülőket és diákjainkat, ahol Lengvárszky Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektori kabinetvezetője, oktatási igazgató mutatja be a Pécsi Tudományegyetem karait, beszél a továbbtanulási lehetőségekről.

Szóbeli felvételi 2019

A 2019/2020-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Felvételi előkészítők

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok! Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak.

Őszi Babits-nap Megemlékezés Babits születésnapjáról fotópályázat

Kedves Diákok!
Iskolánk fotópályázatot hirdet Babits Mihály születésnapjáraA fényképek alapja, kiindulópontja, ihletője a költő Paysages intimes című verse legyen!.

Iskolánkban járt Dr. Miseta Attila a PTE rektora

A tanév elején vendégünk volt Prof. Dr. Miseta Attila rektor úr, aki a Babits diákújságíróinak meghívására látogatott iskolánkba, mert szerettek volna riportot készíteni a megválasztása és kinevezése alkalmából.

ECL típusú próbanyelvvizsga angol nyelvből

ECL típusú próbanyelvvizsgára angol nyelvből lesz lehetőség iskolánkban B2-C1-es szinten. A próbanyelvvizsgát azoknak javasoljuk, akik decemberben szeretnének a megjelölt szinteken vizsgázni és egy objektív visszajelzésre kíváncsiak. A vizsga három írásbeli részből és egy szóbeli részből áll.

Szellemeskedő matematikaverseny 2018

Kedves hetedikesek és nyolcadikosok!
Szeretettel meghívunk benneteket a Babits Gimnázium
"Szellemeskedő"
Matematikaversenyére, és az azt követő csapatjátékra.

Babitsos siker a Széchenyi kupán

Nívós csapatok (12 csapat) részvételével megrendezett Széchenyi-kupán iskolánk fiú labdarúgó csapata 2.helyezést ért el.

Kevesek kiváltsága: egy évszázadnyi élet

Az, hogy egy munkahely miként kezeli a múltját, erősen meghatározza a jelenét. A nyugdíjba vonulókkal való viszony az aktív kollégákat is minősíti.

Sikerek a Military Games-en!

2018. október 12-én szombaton került megrendezésre Pécs határában, egy kiképző lőtéren a military games alapokon nyugvó akadályverseny.

Német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Babitsos dobogós helyezés országos futóversenyen

Iskolánk futócsapata részt vett a 24. PTE RÓKAŰZŐK Országos Váltófutóversenyen, amely az ősz legnagyobb ultratávú futóversenye nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európában is. Csapatunk az országos 3. helyet szerezte meg a középiskolai mezőnyben.

Sporteredmények 2018/2019.(9.a osztály)

ÁSI-S eredmények 2018/2019.(9.a osztály)

Nemzetközi sportsiker, országos bajnoki cím

A sportosztály sportolói nyáron sem tétlenkednek. Papp Eszter 10.A osztályos diákunk a következő sporteredményeket érte el a nyáron.

Országos sportsikerek

Iskolánk diákjai ATLÉTIKA sportágban a következő országos sikereket érték el.

"Sommer im Schloss” első lépés a Jövő felé

A „Sommer im Schloss” program egy olyan lehetőség, ahol a résztvevők a Németországban már többnyire jól ismert  duális képzés formájával ismerkedhetnek meg.

Baranya Megyei Irodalmi Verseny 2018

VERSENYFELHÍVÁS

Három mottó:
„Ezek emberi gesztusok, ez nem a pokol.”
„A csodálkozás egy rés, amibe be lehet csúsztatni a lábat.”
„(…) akkor onnan, ahova megyek, a saját lépteim mély barázdáiban találhatnék vissza oda, ahonnan jövök.”

A Pécs-Damme cserekapcsolat programja

A Pécs-Damme cserekapcsolat programja
 2018. szeptember 14-21.

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!
A könnyebb parkolás érdekében a 9-10. évfolyam részére a szülői értekezletet 2018. szeptember 17-én (hétfőn), a 11-12. évfolyam és a 10. A osztály részére 2018. szeptember 19-én (szerdán) 17 órai kezdettel tartjuk az iskolánkban, melyre szeretettel várjuk a Kedves Szülőket.
A 12. B osztály szülői értekezlete 2018. szeptember 24-én 17.00 órakor lesz.

Iskolánk csapatának kiemelkedő sikere a Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyén

Iskolánk elsősegélynyújtó csapata kategóriájában 1053 ponttal megnyerte a Vöröskereszt Országos elsősegélynyújtó versenyét, ezzel bronz fokozatú minősítést kapott. Nyertes diákjaink rendszeresen jelen vannak és segítenek rendezvényeinken.

Pályázati lehetőség diákoknak!

Indul az év, indulnak a pályázatok.
A MOL Alapítvány és a C3 Alapítvány várja lelkes diákjaink jelentkezését az általuk meghirdetett pályázatra.

Letölthető MITE igazolás 2018/1.

Tisztelt Szülők!
Tisztelt Edzők!
Kedves Diákok!
Csak az iskola által kibocsátott, pontosan kitöltött és határidőre leadott igazolást tudjuk elfogadni

.Az igazolás leadásának határideje: 2018.09.21, péntek

Tanulj kínaiul a Pécsi Konfuciusz Intézet szervezésében a Babits Gimnáziumban!

Várjuk jelentkezésedet kínai nyelvi szakkörünkre, ahol megismerkedhetsz a kínai nyelv mellett, a kínai kultúra különböző területeivel, mint a kalligráfia, a kínai tea, a kínai orvoslás és annak egészséges mozgásformája a csikung.

Babitsos sikerek országos futóversenyen

Az V. Pécs-Pogány Repülőtéri Éjszakai Félmaraton futóversenyen korosztályában Sasfalvi Zsolt (11.E) első helyezett, míg Joó Sándor Richárd (10.E) második lett.

Tankönyvosztás 2018/2019-es tanévre

Kérjük a tankönyvátvétel időpontjának betartását a gördülékeny és gyors könyvátadás érdekében.

Dammei élménybeszámoló

Német diákok a Babitsban
2017. szeptember 14-én este érkeztek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály tanulói láttak vendégül.

Végső búcsú

Végső búcsú
Szeretett Bencénktől Pécsett a Szent Erzsébet templomban búcsúzhatunk, 2018. július 14-én 16.00 órai kezdettel.

A tanév kezdete: 2018. szeptember 3. (hétfő) 8:05

Javítóvizsgák: 
2018. augusztus 27. (hétfő) 9:00
2018. augusztus 28. (kedd) 9.00
Osztályozóvizsgák:  
2018. augusztus 27. (hétfő) 9.00
2018. augusztus 28. (kedd) 9.00
2018. augusztus 29. (szerda) 9.00

Magyarország jó tanulója - jó sportolója pályázati siker

Varga Eszter 10. G osztályos tanulónk indult az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett "Magyarország jó tanulója - jó sportolója 2017" című pályázaton, amit sikeresen elnyert és oklevélben részesült.
Eredményéhez gratulálunk!

GyászhírMegrendített bennünket a hír, hogy iskolánk volt tanulója, Szabó Bence váratlanul elhunyt. Döbbenetes ilyet hallani a jóravaló, okos, életvidám barátunkról.
Nyugodj békében Bence, fájó szívvel búcsúzunk Tőled: az Iskola vezetősége, tanárai, diákjai, a volt osztálytársak, a kórus tagjai nevében Szabolcs tanár úr és volt osztályfőnököd Bodó tanárnő.
Osztozunk a Család fájdalmában.

Sportnap 2018

Sportnap a Wakebord Center, a Pécsi Városi Tenisz Club és az orfűi Poszeidon kajak-kenu alapítvány támogatásával.
Az idei sportnapon 10 osztály vett részt. Minden osztálynak hat versenyszámban (soft rugby, foci, röplabda, kosárlabda, váltófutás, lépcsőfutás) kellett kiállítani csapatokat. A versenyszámonkénti eredmények összesítése alapján hirdettünk végeredményt.

XIV. Babeach Strandröplabda Kupa

Idén, 14. alkalommal rendeztük meg a „Babeach” kupát. Június 7.-én, csütörtökön a lányok, pénteken a fiúk versenyeztek. A lányoknál 9 csapat csoportmérkőzéses rendszerben, fiúknál 6 csapatos örmérkőzéssel dőltek el a végső helyezések. Mind a két mezőnyben a rutin döntött, mind a lányoknál, mind a fiúknál az „ex”babitsosokból összeállt együttesek győztek.

NTP Pályázat - Záró program2018. június 5.-én kiállítással és előadásokkal zárult a PÉCS ÉS KÖRNYÉKÉNEK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS MEGISMERÉSE elnevezésű Nemzeti Tehetség Program pályázat. A kiállítást Betlehem Márta iskolánk intézményegység-vezető helyettes nyitotta meg.

Európai Segélyhívó szám tájékoztató

Tájékoztató anyag a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatban

Botanikus Kert - családi programok

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertje iskolásoknak szóló foglalkozásokkal, illetve a Családok Évéhez kötődően családi programokkal várja az érdeklődőket a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából. Időpont: 2018. június 1-2.

Országos sportsiker

Schumann Máté 10. C osztályos diákunk az Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjében, az egyéni időfutam versenyszámban 5. korcsoport, B kategóriában 3. helyezést ért el.

Babitsos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn

Idén Budapesten, a BME Sportközpontban került megrendezésre a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő. A VI. K.cs.-os lány 4:4 elleni kiírásban két csapattal képviseltük intézményünket, városunkat, megyénket.

Babitsos strandröplabdás siker Szarvason

Május 18-án, Szarvason került megrendezésre a VI. Vajda Strandröplabda Kupa. A tornán miskolci, szolnoki, szarvasi, csongrádi, gyulai,szegedi csapatok vettek részt.

Babitsos sportsiker Marokkóban

Ákoshegyi Dóra (10.D) és Ulrich Dominika ( 9.A) a május 5-7 –én Marokkóban megrendezett Gymnasiadén, Magyarországot és a Babitsot képviselve a következő eredményeket érték el.
Ulrich Dominika trióban 5., csapatban 8. helyezést ért el.

NTP PályázatPécs és környékének természettudományos megismerése
Iskolánkban 2017 októberétől komplex természettudományos tehetséggondozó program indult. A program címe: Pécs és környékének természettudományos megismerése.

Újabb Helikoni sikerek

Gimnáziumunk 18 fős kis csapata nagy sikerrel szerepelt a Helikonon. A hivatalos pontversenyben 136 iskola közül az 5. helyen végeztek, míg a nem hivatalos pontversenyben 35 ponttal a 4. helyet szerezték meg.

Iskolánk csapatának sikere a spanyol Világörökségi versenyen

Az országos spanyol Világörökségi versenyen iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
A csapat tagjai voltak Lencse Bianka, Margit Petra 10. F és Mogyorósi Anna 11. E osztályos tanulók.

Helikoni sikerek

2018. április 19-21-e között rendezték meg Keszthelyen a tehetséges dunántúli középiskolások „versenyét”, a Helikont. Iskolánk tanulói kiemelkedően szerepeltek a különböző kategóriákban.

Telekom Vivicittá városvédő futás

Újra Pécsre érkezik az évek óta rekordlétszámot hozó Telekom Vivicittá városvédő futás 3,2 kilométeres pécsi megmérettetése, amelyre nevezhetnek majd csoportosan az iskolák.

Fizika emelt szintű kísérletek

Fizika kísérletek a 2018-as emelt szintű érettségihez.

Pályázat Dicsőségfal tervezésére

Iskolánk pályázatot hírdet diákjaink számára, melynek témája az OKTV döntőben helyezést elért tanulóink méltó módón történő bemutatása dicsőségfal formájában.

Digitális Témahét 2018

2018. április 09-től 13-ig a Digitális Témahét keretein belül 9.F osztály több tantárgy együttműködésével egy közös projektet valósított meg.
A témahéthez csatlakozott Maul Borbála tanárnő (dráma), Baróthy Mária és Makrai Adél tanárnő (rajz és vizuális kultúra), Pandur Anett tanárnő (földrajz), Máté Zsolt (informatika) és Kurucz Balázs (történelem).

Babitsos sikerek az országos angol nyelvi versenyen

A Barcson megrendezett Országos Angol Nyelvi Verseny döntőjében a kilencedik évfolyamosok versenyében Pál Andor Márk 9.B osztályos tanuló a 10. helyen és Sasvári Janka 9.F osztályos tanuló a 16. helyen végzett.

Elhunyt Pál Józsefné (Erzsi néni) iskolánk korábbi szaktanára

Fájdalommal tudatjuk, hogy Pál Józsefné iskolánk korábbi szaktanára életének 80. évében elhunyt. Erzsi néni iskolánk elődintézményében érettségizett, majd 1971 és 1995 között a postaforgalmi szakképzés szaktanára volt. Barátságos, segítőkész és közvetlen egyéniségét a kollégái és a diákjai is szerették.

Temetése 2018. május 4-én 13.00 órakor lesz.

Hahner Péter előadása a teaházban

Április 10-én, kedden 14.30-kor az Ezüst Kanál Teaház vendége volt Hahner Péter történész, aki, a "13 diktátor - Fejezetek a forradalmak történetéből (2017)" című legújabb könyvét mutatta be.

Jó tanuló – jó sportoló pályázat

Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány
versenykiírása a
„PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola jó tanuló-jó sportolója"
címre

Röplabdás siker az országoson!

2018. április 5-8.-ig Debrecenben került megrendezésre a „B” kategóriás Röplabda Diákolimpia Országos Döntő. A 20 csapatos megmérettetésen fiú és lány vonalon egyaránt mi képviseltük Baranya megyét. Csapataink a három egymást követő versenynapon összesen hét-hét mérkőzést játszottak. Fiainknak az egyik legnehezebb csoportból nem sikerült a továbbjutás, végül a 14. helyen zártak.

Meghívó Ezüst Kanál Teaházra

Április 10-én, kedden 14.30-kor az Ezüst Kanál Teaház vendége Hahner Péter történész, aki, a "13 diktátor - Fejezetek a forradalmak történetéből (2017)" című legújabb könyvét mutatja be.

Csőszi Csenge kiemelkedő sikere a Sakk Diákolimpián

2018. március 29-30-n a Miskolcon megrendezett Sakk Diákolimpia Országos döntőjén Csőszi Csenge 9. B osztályos tanulónk I. helyezést ért el.

Ezüst Kanál Teaház

Március 22-én iskolánkban köszönhettük kollégáinkat, akik gimnáziumunkból mentek nyugdíjba, vagy sok évig tanítottak nálunk és továbbra is kötődnek az intézményhez, illetve egymáshoz.

Rendhagyó megemlékezés március 15-ről

2018. március 14-én a 3. órában az előzetes feladatok elkészítése után rendhagyó módon, vetélkedővel emlékeztünk 1848. március 15-re.

Ideiglenes felvételi jegyzék a 2018/2019-as tanévre

Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!
A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez.

Sorozatban nyolcadszor

Iskolánk leány röplabdázói, a hétvégén megrendezett V-VI. korcsoportos "B" kategóriás Diákolimpia megyei döntőt, 2011. óta sorozatban nyolcadszor nyerték meg.
Az április 5-8. közötti debreceni országos döntőn, fiú és lány vonalon is mi képviselhetjük Baranya megyét.
HAJRÁ BABITS!

Deutscholympiade a Budapesti Goethe Intézetben

A nemzetközi  „Deutscholypiade” országos elődöntőjén Bauer Zsófia és Tolnay Szabina 10.c osztályos tanulók képviselték iskolánkat.

VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny eredményei

A Második idegen nyelv munkaközösség 2018. március 2-án rendezte meg a VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési versenyét. A zord időjárás és a vörös riasztás ellenére 50 diáknak sikerült eljutni hozzánk. A versenyzők Baranya, Fejér, Somogy és Tolna megyéből érkeztek, 15 középiskolát képviselve.

Tanulóink sikere az Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián

A 2018  március 01-03-án a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat megrendezésében  a XI. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián iskolánk csapata  a Földtudományi vizsgálatok szekcióban harmadik helyezést ért el.

Babitsos sikerek a 34. Pécs-Harkány országúti futóversenyen

A 34. Pécs-Harkány Országos Országúti Futóversenyen iskolánk csapatai a cudar idő és a havas utak ellenére gyönyörű eredményeket értek el. Diákjaink a felnőtt mezőnyben futottak!!

Eredményeink a Spinning Maratonon

Intézményünk több diákjai is részt vett a X. Jubileumi Fittbike-PKK Apáczai Sportegység Spinning Maratonon.

ECL típusú próbanyelvvizsga

ECL típusú próbanyelvvizsgára lesz lehetőség iskolánkban B2-C1-es szinten. A próbanyelvvizsgát azoknak javasoljuk, akik a közeljövőben szeretnének a megjelölt szinteken vizsgázni és egy objektív visszajelzésre kíváncsiak. A vizsga három írásbeli részből és egy szóbeli részből áll.

IV. Farsangi röplabda kupa

Február 23.-án, pénteken rendeztük a hagyományos farsangi röplabda kupánkat, melyre Érdről, Kaposvárról és Szarvasról érkeztek a meghívott csapatok. A rangos mezőnyben,  lányaink szoros küzdelemben a II. helyezést érték el. Bognár Virág (12.b) csapatunk centere, a torna legjobb játékosának járó különdíjat vehette át.

Volt diákunk Aranyérmes lett

Az egész ország az aranyérmes gyorskorcsolya csapatot ünnepli. Pécs a TV-torony kivilágításával tiszteleg a város két fia előtt.

Plakátkészítő pályázat

„SZAKtalan jövőkép” avagy „a Bbits AAA nélkül”

IV. felvételi előkészítő nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!
Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőjének negyedik foglalkozása 2018. február 17-én, szombaton lesz, és a szóbeli felvételihez nyújt segítséget.

VIII. Regionális újlatin/latin és orosz nyelvi kiejtési verseny

A Második idegen nyelv munkaközösség az idei tanévben is megszervezi kiejtési versenyét a francia, olasz, spanyol, latin és orosz nyelvet második idegen nyelvként tanuló diákok számára.

Élménybeszámoló a Babits Teaházról

A Konfuciusz Intézet jóvoltából iskolánkban Babits Teaházat tartottunk.

Pályázati sikerek

Varga Dóra 11.c osztályos tanulónk indult a PTE BTK Tanárságból Jeles pályázatán. Pályamunkáját a szakmai zsűri a legjobbnak ítélte, így első helyezést ért el.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosok számára

Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Szülők, Nevelők és Öregdiákok Bálja 2018

Kedves Szülők!
Február 23-án rendezzük meg iskolánk kilencedik „Szülők, nevelők, öregdiákok bálját” a PTE Általános Orvostudományi Kar aulájában (Pécs, Szigeti út 12.).

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!
A félévi szülői értekezletünket a könnyebb parkolás érdekében a 11-12. évfolyam részére 2018. február 5-én (hétfőn), a 9-10. évfolyam és a 12. E osztály részére 2018. február 7-én (szerdán) 17 órai kezdettel tartjuk az iskolánkban, melyre szeretettel várjuk a Kedves Szülőket.

Szóbeli felvételik nyolcadikosoknak

 A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium (Babits) szóbeli felvételi vizsgájának időpontjai:

A fiú kosárlabda csapatunk országos bajnok lett

Kiemelkedő sikert értek el az Országos Diákolimpián kosarasaink.

A Pódium sikere Balassagyarmaton

2018. január 19-én rendezték meg Balassagyarmaton az országos Madách Imre vers- és Mikszáth Kálmán prózamondó versenyt, ahol iskolánk két tanulója kiemelkedően szerepelt.

Ingyen tankönyv igénylés

Tájékoztató a normatív kedvezmény igénybevételéről
Tisztelt Szülők!
Az alábbiakban szeretnénk tájékoztatni Önöket arról, kik és milyen feltételek mellett igényelhetnek normatív kedvezményt.

Angolos módszertani nap

Január 20-án iskolánk adott otthont az IATEFL-H/RELO angol tanárok számára szervezett tanításmódszertani találkozónak.

Központi írásbeli felvételi nyolcadikosoknak

Nyolcadikosok figyelmébe!
Szeretettel várjuk azokat a 8. osztályos tanulókat, akik iskolánkba jelentkeztek a központi felvételi megírására.

Díjazták Baranya megye legjobb kosarasait

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezeti Egysége (BMKSZ) idén is megrendezte év végi szavazását a megye legjobb játékosaira, edzőire és játékvezetőire. Összesen 2191 szavazat érkezett be.

Rendhagyó testnevelés óra

2018. január 12.-én, iskolánk tanulói rendhagyó testnevelés órán vehettek részt. A foglalkozást Tyavoda Péter, több éves hivatásos, fegyveres tapasztalattal rendelkező személyvédelmi szakember vezette.

Letölthető MITE igazolás 2017/2.

Tisztelt Edzők!
Tisztelt Szülők!
Kedves Diákok!

Az igazolás leadásának határideje: 2018.02.02, péntek

III. felvételi előkészítő nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!
Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőjének harmadik foglalkozása 2018. január 13-án, szombaton lesz,

Kórusunk nagy sikerű szereplése a bécsi adventen

Iskolánk kórusa 2017. december 16-án ismét nagy sikerű hangversenyt adott Bécsben a Rathaus (Városháza) hagyományos adventi hangversenysorozatán.

AngyalbatyuA Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász az Angyalbatyu akcióval készül kiemelten az ünnepre, amelyben rászoruló, 1-17 éves korú gyermekek részére gyűjtenek cipősdobozba összekészített ajándékokat.

Szóbeli felvételi 2018

A 2018/2019-es tanévre felvételiző diákok számára a szóbeli témakörökről a bővebb tájékoztató mostantól megtalálható a honlapunkon.

Ismét Helikon!

Helikoni Ünnepségek, Keszthely, 2018. Április 19-21.
Kedves BABITSOSOK!
A keszthelyi Helikon mindig fantasztikus „verseny, buli, hatalmas élmény a középiskolás tanulók számára.

Női röplabda csapat 2018

Babits VolleyballAz elmúlt években iskolánk röplabda csapatai egyre előkelőbb helyezéseket érnek el Bedő Gergely tanár úr vezetésével.

Az alábbiakban bemutatjuk a „Babitsos” röplabdázás történetét, eredményeit, játékosait.

Kosárlabda diákolimpia

Iskolánk kosárlabdacsapata a Deákos lányokkal közösen megnyerte az V-VI. korcsoportos kosárlabda Diákolimpia elődőntőjét.

Röplabdás siker a Mikulás Kupán

2017. december 8.-án Komlón, a Mikulás Kupa meghívásos leány röplabda tornán képviseltük intézményünket.

Meghívó karácsonyi hangversenyre

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium (Babits) tantestülete és diákjai szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját 

Ostinato a József Attila Versvonaton

Iskolánk Ostinato együttese december 3-án több neves művésszel együtt emlékezett József Attilára, halálának 80. évfordulója alkalmából.

Szalagavató

2017. december 8-án (pénteken) 16.00 órai kezdettel tartjuk iskolánk szalagavató ünnepélyét a Lauber Dezső Sportcsarnokban. Jegyek csak elővételben vehetők iskolánkban!

The Big Read 2017

Immár harmadik alkalommal rendezett iskolánk angol munkaközössége novellaolvasási versenyt. Lelkes összefogással hetekig készültünk mi is, mint ahogy a résztvevők.

A Babits Kórus és a VoiSingers nagysikerű koncertje(i)

2017. november 25-én kórusunk az I. pécsi Kórus-JAM koncerten képviselte iskolánkat kiemelkedő sikerrel.

Szellemeskedő matematika verseny 2017 eredmények

A korábbi évekhez hasonlóan idén is november utolsó péntekén rendeztük meg a Szellemeskedő matematikaversenyünket.

Baranya Megyei Irodalmi Verseny

A 2017. november 23-án megrendezett Baranya Megyei Irodalmi Versenyen iskolánk csapata a „legjobb” minősítést kapta a zsűritől a következő kategóriákban:

II. felvételi előkészítő nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!

Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőjének második foglalkozása 2017. december 02-án, szombaton lesz.

Iskolánk leány röplabda csapata új, egységes mezt kapott

A szülők és a McNut.Eu jóvoltából elkészült felszerelés a legkorszerűbb design és technológia felhasználásával került összeállításra.

Előkészítő csak a sportágismereti osztálynak

Tisztelt Szülők és nyolcadikos Tanulók!

2017. november 25-én 9.00-től 12.00 óráig csak a sportágismereti és kosárlabda osztálynak külön előkészítője lesz az iskolánkban.

Szülői fogadóóra

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban 2017. november 20-án (hétfő), illetve november 22-én (szerda) 17.00 órai kezdettel szülői fogadóórát tartunk.

Leány röplabdásaink megyei diákolimpia győzelme

November 11-én, szombaton került megrendezésre az V-VI. korcsoportos "A" kategóriás röplabda Diákolimpia megyei döntő. Leány csapatunk az elmúlt nyolc évhez hasonlóan, idén is hibátlanul (szett veszteség nélkül) bajnoki címet szerzett.

I. felvételi előkészítő nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok!

Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak, melynek első foglalkozása 2017. november 18-án, szombaton lesz.

Szellemeskedő matematikaverseny 2017

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Óvoda matematika - informatika munkaközössége matematikaversenyt rendez hetedik és nyolcadik osztályosok számára. 

The Big Read

Ismét meghirdetjük a Big Read olvasási versenyt!

Olvasásra biztatjuk középiskolás diákjainkat a szépirodalom területén. Idén is három novellát kell egy háromtagú csapatnak elolvasni és november 17-ig jelentkezni a tanáránál.

Diákjaink a mentési gyakorlaton

Nemrégiben került megrendezésre a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület, a Baranya Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közös mentési gyakorlata.

Fiú röplabdás siker

A hétvégén megrendezett VI. korcsoportos röplabda Diákolimpia megyei döntőn iskolánk fiú csapata, az elmúlt négy évhez hasonlóan, ismét bajnoki címet szerzett. Ezzel jogosultak lettünk arra, hogy a januári Országos Elődöntőben mi képviselhessük Baranya megyét.

Szuper kórusprogramok

Minden dolgozót, kollégát, nyugdíjas kollégát, hozzátartozót várunk sok szeretettel kórusunk következő fellépéseire!

Röplabdás siker a Kodály Kupán

Október 11-én került megrendezésre az első Kodály Kupa leány röplabda torna. Csapatunk magabiztosan, színvonalas játékkal győzött.

Regisztráció felvételi előkészítőre

Tisztelt Szülők, kedves érdeklődő Diákok! Iskolánk díjmentes felvételi előkészítőt szervez 8. évfolyamos diákoknak.

Technikai probléma esetén a vezer@babits.pte.hu e-mail címen érdeklődhet.

Nagy volt az öröm - Damme 2017

2017. szeptember 14-én este érkeztek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály tanulói látnak vendégül egy hétre.

Elérhető az új digitális napló

Tisztelt Szülők!

Iskolánk a 2017/2018-as tanévtől kezdődően az elektronikus adminisztrációra a Mozanaplót használja, melyet az alábbi hivatkozáson keresztül érhet el:

Szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

A könnyebb parkolás érdekében a 9-10. évfolyam részére a szülői értekezletet 2017. szeptember 18-án (hétfőn), a 11-12. évfolyam részére 2017. szeptember 20-án (szerdán) 17 órai kezdettel tartjuk az iskolánkban, melyre szeretettel várjuk a Kedves Szülőket.

Nyílt nap a Babitsban (előkészítő időpontok)

A PTE Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium tanárai és tanulói 2017. október 7-én szombaton 9.00 órai kezdettel bemutatkozó nyílt napra várnak minden kedves érdeklődő 8. osztályos Diákot és Szüleiket.

Tanulóink sikere a Víz alatti Hoki EB-n

Augusztus 21. és 27. között Egerben rendezték a víz alatti hoki Európa-bajnokságot. Iskolánkat Mercz Mercédesz 12.C és Simon Tamás 11.D osztályos tanuló képviselte.

Letölthető MITE igazolás 2017/1.

Tisztelt Edzők!

Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

 

Köszönettel és örömmel vesszük, hogy Önök választották a Babitsot.

Az iskola működése  szempontjából elengedhetetlen a csatolt igazolás leadási határidejének pontos betartása.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szokásos pecsét  beszerzési probléma akadályozza az iskolai adminisztrációt, a digitális napló működtetését.

Guns N’ Roses helyett Kissing Roses

Gáspár Gábor kipróbált rengeteg sportágat, tanított roma gyerekeket a Hősök terén, bizniszelt cédékkel és kazettákkal, szurkolóként beutazta a Ferencváros focicsapatával Európát. Lassan két évtizede tanít testnevelést a pécsi Babits Gimnáziumban.

Útravaló ösztöndíj program

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  nyílt pályázatot hirdet az Út a Középiskolába és Út az Érettségihez 2017/18-as tanévre.

Tanévnyitó

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A 2017/2018-as tanév első tanítási napja: 2017. szeptember 1.
A tanítás kezdete 8.05 óra.