Az iskola gyűlés előtti órában diákjaink az ő műveit-verseit hallgatták szavalatban vagy felolvasva, megzenésítve vagy idegen nyelvre lefordítva. Mások életének helyszíneit kutatták és vetítették térképre, vagy számítógépen készítettek versillusztrációt, könyvjelzőt.

Ünnepi összejövetelünkön iskolánk névadójának 129. születésnapját ünnepeltük, mint minden évben az őszi Babits-napon, mióta gimnáziumunk a költő nevét viseli. Az ő munkásságát méltatták a bölcsészkar doktori iskolájának hallgatói, és pécsi jelenlétének emlékhelyeit koszorúzta meg a 11.A osztály.


És ünnepi ez az együttlétünk azért is, mert 50 éve annak, hogy iskolánk jogelődjében, az Újmecsekaljai Gimnáziumban megkezdődött a középiskolai oktatás. Ezt a jubileumi évet szeretnénk emlékezetessé tenni a mai faültetéssel.


Meghívott vendégeink között üdvözölhettük az iskola korábbi igazgatóit és helyetteseit. Közülük Balog Tiborné (az iskola alapításakor itt tanító) közreműködött Weinreich László mellett – a Babits-Komarov Baráti Kör képviseletében -  a jubileumi fa elültetésénél.


A jubileumi program szervezői: Maul Borbála, Engel Mária
Megvalósításában aktív szerepet vállaltak:
Bacher Szilvia, Balásy Szabolcs, Bálint Andrea, Baróthy Mária, Berényi Szabolcs, Fekete Zsófia, Gáll Veronika, Gimesi Eszter, Hajdú Zsuzsanna, Joó Éva, Kasznai Gyula, Molvayné Sárosi Eszter, Onódi Emőke,Porkoláb Ádám, Száraz Tamás, Szász- Kolumbán Olga, Vituska Virág, Zsemberi Borbála, Zsombori Barbara, Weisz Péter.

 


A képre kattintva megtekintheti galériánkat