Az idei Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny utolsó, befutó szakaszát Pécsett rendezték meg május 12-én. Az egész város lázban égett, és rengeteg programot kínáltak a szervezők a hétvégére. Az egyik ilyen esemény a Bike Weekend Kerékpáros Gurulás volt, melyet május 11-én, szombaton délelőtt tartottak.

A város három különböző pontjáról indultak bringások karavánokban, majd a Széchenyi téren értek össze, ahol óriási hangulat és bringás brunch várta őket. Ehhez az eseményhez csatlakozott a PTE Sportiroda a Babits Mihály Gimnázium összefogásával. Iskolánk 9. évfolyamos, vállalkozó kedvű tanulói Ágoston Vivien tanárnő és Kopeczky Péter tanár úr kíséretében pattantak bringára a Decathlonnál, és tekertek be a közel 100 fős karavánnal a belvárosba. Babitsos diákok egy másik csoportja Tarnai Gábor és Száraz Tamás tanár urak vezetésével a FittBike Sportegyesület által rendezett biciklitúrával csatlakozott a karavánhoz a belvárosban.

Közös gurulásunk fő célja a sportos és zöld egyetem hangsúlyozása, valamint a kerékpáros közlekedés népszerűsítése volt. A program során bepillantást nyerhettünk a bringás életbe, élvezhettük a kerékpározás előnyeit és jótékony hatásait.

Köszönet a testnevelés munkaközösségnek és a sportos pedagógus kollégáknak a szervezésért és a program lebonyolításáért!

Képek: Ágoston Vivien, Tarnai Gábor, Molnár Dávid (https://univpecs.com/)