Idén Budapesten, a BME Sportközpontban került megrendezésre a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő. A VI. K.cs.-os lány 4:4 elleni kiírásban két csapattal képviseltük intézményünket, városunkat, megyénket.

Kategóriánkban 41 csapat nevezett, de a rossz idő miatt „csak” 32 csapat jelent meg a reggel 8 órai regisztráción. „A” és „B” csapatunk az első három mérkőzését záporesőben és felhőszakadásban játszotta le, mindegyiket győzelemmel zárva. „B” csapatunk a Szolnok legyőzésével bejutott a legjobb nyolc közé, majd a későbbi 3. helyezett veszprémi Lovassy Gimnázium csapatával szemben alul maradt, így megosztott 5.-8. helyen végzett.
„A” csaptunk az elődöntőben a bonyhádi Petőfi Gimnáziumot győzte le, így várhatta a szekszárdi SZKC. Perczel Mór SZKG. elleni döntőt.
Az utolsó mérkőzésen ellenfelünk koncentráltabb játékkal, erősebb, pontosabb nyitásokkal győzni tudott, 21:17 arányban.
A rendezvény időjárására jellemző, hogy 7.30 órától 13.30-ig folyamatosan esett-szakadt az eső.
Néhány megjegyzés a pedagógusok szemszögéből:

  • A Szervezőknek (Magyar Röplabda Szövetség, Strandröplabda Szakág) nem sikerült kialakítani alkalmi esőbeálló sátrakat, helyeket.
  • Az 5.-8. helyezések valós eldöntésére, így jutalmazására sem jutott idő, bár idő lehetőség lett volna rá.
  • Az 1.-3. helyezett csapatok közül csak a bajnoknak jutott egy „pohárnyi” kiskupa.
  • A dobogós csapatok testnevelő-felkészítő tanárai már nem kaphattak érmet, bár azt valószínűleg mindenki szívesen vette volna!
  • Úgy tűnik, hogy a Szervezők szerint az természetes, hogy a helyi (budapesti) dobogós helyezést el nem ért csapatoknak nem kell megjelenniük a díjátadó ceremónián!
  • A Szervezők nem tartották fontosnak, hogy az ország legjobb (előkészítő, ütő, technikás) sportági játékosait különdíjjal jutalmazzák. (Bár ezt minden „vidéki”, helyi rendezésű kupán megtesszük).
  • Az 1.-3. csapatok helyezett játékosainak és felkészítőinek nevének említését nem tartják fontosnak az eredményhirdetéskor!

Mindezek ellenére egy emlékezetes és eredményes tornán vehettünk részt. ( A jelenvolt Szülők és Hozzátartozók véleményét nem szeretném itt közölni)!
Az „A”, országos II. helyezett csapat tagjai:
Bognár Virág 12.c, Deák Darina 11.b, Klencsár Lilla 12.c, (cs.k.), Mihalik Meredisz 12.c, Peti Viktória (Deákos)  
A „B” csapat tagjai:
Gáspár Zolna 10.b, Karlóczy Maja 9.b, Szabó Patrícia 10.b ( cs.k.), Tolay Szabina 10.c 

Fotókat köszönjük Karlóczy Dominiknak.