Babitsos sikerek a XV. Országos Középiskolai Földtudományi DiákkonferenciánMiskolcon, a Miskolci Egyetem Föld- és Környezettudományi Kara, a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztálya, valamint az RM@Schools-ESEE, Természeti Erőforrás-Kutatás és Hasznosítás Szakkollégium rendezésében megvalósult XV. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián két diákunk szerepelt szép eredménnyel. 


A Környezet és Földtan Szekció II.-ben a középiskolások versenyében Strasszer Márton (11. C) lenyűgöző előadást tartott, amelynek címe "Beszéljünk zöldségeket! – avagy réztartalmú ásványok kutatása zöldpalában". E kitűnő előadásával és mélyreható kutatómunkájával Strasszer Márton elnyerte a zsűri elismerését.
Máté Lotti (11. D) szintén lenyűgözte a jelenlévőket előadásával, melynek címe "Mennyit utazott a gorsiumi „márvány”? – avagy a Gorsium területéről származó kőzetminták proveniencia vizsgálata". Lotti színvonalas kutatása és remek prezentációja méltán hozta meg számára a verseny első helyét.
Mindkét versenyző megosztott első helyezést ért el, amelyre nagyon büszkék lehetnek. Az elért sikerek lehetővé teszik számukra, hogy képviseljék hazánkat az RM@School nemzetközi konferencián Bolognában. Ez az elismerés és lehetőség ismételten megerősíti, hogy ezek a fiatal tehetségek valóban kiemelkednek a kutatási területükön.
Külön köszönet illeti Miklósy Ákost és Szabó Pétert a laboratóriumi segítségért.
Pandur Anett, Kovács János és Myovela Justine Leonard felkészítő tanárok kiemelkedő munkájukkal és elkötelezettségükkel segítették a diákok sikeres szereplését.
A rendező Miskolci Egyetem Föld- és Környezettudományi Karának, valamint a Magyarhoni Földtani Társulat Oktatási és Közművelődési Szakosztályának is köszönet jár az esemény megszervezéséért és a tehetségek felkarolásáért.