Iskolánk, mely idén a 60 éves jubileumát ünnepli, a PTE-BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszékével közösen idén is megrendezte a nagy múlttal rendelkező kortárs irodalmi versenyét.

A Baranya Megyei Irodalmi Verseny szóbeli döntője 2022. november 25-én zajlott a PTE Bölcsészettudományi Karán és témája ez alkalommal Dragomán György: Máglya című regénye volt.
 
A verseny első helyezettje a barcsi Dráva Völgye Technikum és Gimnázium, a második a pécsi Szent Mór Iskolaközpont gimnáziumának csapata lett.
Iskolánk tanulói, a Fekete varjak (Benács Dóra, Korecz Dorottya, Masnecz Kamilla 11.B) a regionális döntőn harmadik helyezést értek el.
 
Eredményükhöz gratulálunk!
 
Az eseményről készült fotók megtekinthetők itt:
Fotók: Horváth Dominik, 11.B
 

A kortárs irodalom megismertetése és az olvasás megszerettetése a célja annak a versenynek, melyet 33. alkalommal rendezett meg a Pécsi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium és Óvoda Babits Mihály Gimnáziuma és a PTE-BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszéke.

A Baranya Megyei Irodalmi Verseny idei témája Dragomán György Máglya című regénye volt. A megmérettetésre a szerzőt is meghívták, így tanúja volt a diákok felkészültségének.

Forrás: UNIV Pécs