Debrecen, 2016. április 15-17.



Iskolánk leány röplabda csapata sorozatban hatodik alkalommal vívta ki a jogot, hogy képviselhesse Baranya megyét a debreceni országos döntőben.

A tavalyi tanévben elért 12. helyezéshez képest mindenképpen javítani szerettünk volna, ezért ebben az évben heti négy edzéssel, egyéni képzésekkel, tornákkal, edzőtáborral, és edzőmérkőzésekkel igyekeztünk gyarapítani sportági tudásunkat.

A VI. korcsoportos amatőr kategóriában az idén 170 csapat indult. Ebből a mezőnyből jutottak a legjobb együttesek (megyei bajnokok) az országos seregszemlére. Mi az „A” csoportba kerültünk besorolásra, ahol a tavalyi bajnok Nyíregyháza, a mindig az elitbe szereplő Veszprém, a feltörekvő Miskolc és Szombathely csapata várt ránk.

A pénteki versenynapon két mérkőzést játszottunk. Mindkét összecsapást 2:1 arányban sikerült nyernünk, a veszprémi Lovassy v.mint a miskolci Berzeviczky gárdája ellen. A szombati napon 2: 0-ra legyőztük Vas megye bajnokát, majd végső döntőhöz méltó csatában 2: 1 arányban alul maradtunk a nyíregyházi Arany János Gimnáziummal szemben.

A keresztjátékban a „C” csoport első helyezettjével (Tiszaújváros) mérkőztünk, ahol egy hosszúra nyúlt küzdelemben győzni tudtunk.

A döntőbe kerülésért ismét nyíregyháza következett. Sajnos újra 2: 1-et írtak a jegyzőkönyvbe a nyírségi csapatnak.

Vasárnap 10. 30-kor kezdődött a bronzmérkőzés, ahol a szülőkből, kaposvári Széchenyis lányokból és a pécsi Leőwey-s fiúkból verbuválódott szurkoló tábor buzdított minket a debreceni Kossuth Gyakorló Gimnáziummal szemben.

Játékosaink tudásuk legjavát adva, magas szintű fegyelmezett, taktikus játékkal 3: 0 arányban felülkerekedtek a sportszerűen játszó ellenfélen.

Ezzel messze felülmúltuk tavalyi eredményünket és saját elvárásainkat.

A díjátadó ceremónián csapatunk liberó (védő) játékosa, Nagypál Andrea a „Torna Legjobb Játékosa” különdíjat vehette át.

Külön köszönetet mondunk azoknak a szülőknek, cégeknek, támogatóinknak, akik önzetlen segítséget nyújtottak ahhoz, hogy ezt a számunkra felbecsülhetetlen sikert elérhettük.

  • Innova Ablaktechnika kft.
  • Heizler Kft.
  • Pécsi Térkő Park
  • Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány
  • Solymos Roland, Boárné Feuerstein Csilla, Boár Csaba, Nagy Csaba, Szabó Levente, Klencsár család,
  • Dobosi László, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója, aki rendelkezésünkre bocsátotta iskolájuk buszát.
  • Vásárhelyi Gábor tanár úr és a Leőwey-s fiúk,
  • Illés Gergely és a kaposvári Széchenyis lányok.
  • Gyöngyösi Zoltán, a PTE-PEAC röplabda csapatának edzője.

A bronzérmes csapat tagjai:

Biskup Dóra   12.d     négyes ütő, csapatkapitány
Boár Fanni      10.f     feladó átló
Bognár Virág  10.c     center
Klencsár Lilla 10.c     feladó
Peti Dorina     11.b     center
Peti Viktória (Deákos)feladó
Nagy Dorina   11.f     liberó
Nagypál Andrea 12.c  liberó
Pozsgai Noémi 12.d   feladó átló,
Tábori Vanda 10.b négyes ütő,
Szabó Brenda 11.e, 4-es ütő

Edző: Bedő Gergely