2019. szeptember 19-én jöttek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály látott vendégül. A 27 német cserediák és kísérőik, Bettina Dieler tanárnő, valamint Dennis Leibeling, tanár úr ez alkalommal 9 napot töltöttek el városunkban.

Itt tartózkodásuk alatt nem csak a mediterrán hangulatú várossal ismerkedtek, hanem ellátogattak egy villányi pincészetbe, valamint a siklósi várba és azt követően a termálfürdőbe is. De a diákok nem csak turisztikai látványosságokat kerestek fel, hanem egy közös projektmunkán is részt vettek, mely az idei tanévben a sport témakörére épült.

Ennek során felméréseket készítettek a diákok egymás sportolási szokásairól, összehasonlították iskoláink sportfelszereltségét és sportlétesítményeit, interjút készítettek volt válogatott sportolókkal, de legfőképpen sportoltak: táncoltak, úsztak és Orfűn sárkányhajóztak. Az utolsó közös estén, a szülői esten bemutatták munkájuk eredményét, valamint beszámoltak a közösen töltött élménydús napokról.

A kilenc nap gyorsan elrepült, de annál hasznosabban telt: diákjainknak nem csak idegen nyelvi kompetenciája fejlődött a közösen töltött idő alatt, hanem sok-sok személyes élménnyel gazdagodhattak és talán életre szóló barátságok is szövődtek a cserekapcsolat ideje alatt.

A tanév végén, júniusban találkoznak ismét a diákok egymással Németországban, ahol szintén élményekben gazdag programban lesz részük: megismerik cserediákjaik otthonát, Damme kisvárosát, ellátogatnak Osnabrückbe, Brémába és Németország egyik legnagyobb vidámparkjába, a soltaui Heideparkba.

Ezúton is köszönjük az Iskolavezetésnek, a Babits Alapítványnak és a 10.C osztály szülői közösségének a támogatását, áldozatvállalását!

Német munkaközösség

 

Első találkozás a Főpályaudvaron

Városnézés és városismereti verseny a német cserediákoknak


Kirándulás Siklósra

  

Ismerkedés a borkultúrával Villányban

  

Villánykövesdi séta

  

Orfű, sárkányhajózás

A német cserediákok a 9.C osztállyal is megismerkedtek: kedvcsináló jövőre

Projektmunka közben

A Tavaszi szél mindig jól szól… Közös éneklés a szülői esten

Táncbemutató a búcsúesten

Szülői estTovábbi képek megtekinthetők itt: https://www.facebook.com/deutsch.babits/