Nemrégiben került megrendezésre a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület, a Baranya Megyei Katasztrófavédelemi Igazgatóság, a Pécsi Mentőkutyás Egyesület, és a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közös mentési gyakorlata.

A gyakorlaton iskolánk elősegélynyújtó csapata végezte a sérültek osztályozását és első ellátását. Diákjaink a Pécsi Kutató-Mentő És Tűzoltó Egyesület önkéntes elsősegélynyújtói.

A gyakorlat során egy a rendőrök elől menekülő férfi befutott egy iskolába, majd gyújtogatni kezdett. A tűz miatt több mint 20 ember ragadt az épületben, akiket a hivatásos tűzoltók mentettek ki. Ezt követően az speciális mentők további 3 súlyos sérültet találtak az épületben, akiket alpintechnika alkalmazásával juttattak el csapatunkhoz.

A bent lévő bajbajutottak között előfordult nyílt alkartörés, másodfokú égési sérülés, koponyaalapi sérülés, gerinctörés, és eszméletlen állapot.

A gyakorlaton Kelemen Mirtill és Horváth Réka a 10.D osztályos, továbbá Kengyel Enikő és Tekeres Máté a 11.D osztályos tanulók vettek részt.