A Babits-Komarov Baráti Kör az idei ballagás alkalmával az iskola életének egy jelentős időszakáról is megemlékezett, ugyanis az iskola elődintézményeként a Komarov Gimnázium és Szakközépiskolában 1968 és 2018 között működött postai szakképzés, melynek keretein belül foglalt helyet a Postaforgalmi Szakközépiskola is.

A postai képzés részeként pedig 1968-ban már elindult az első távíró kezelői képzés is, melyre alapozva - az évtizedek alatt - a postai és távközlési szakterületeken együttesen több ezer szakképzett diák végzett az iskolánkban.

A Babits-Komarov Baráti Kör a most megszűnő belföldi távirat szolgáltatással kapcsolatban a sok évtizedes postai- és távközlési szakképzésről megemlékezésként és a ballagás alkalmából - a szolgáltatás-búcsúztatáshoz illően - távirat útján is köszöntötte a ballagó diákokat. Az iskola öregdiák köre ezzel megemlékezett arról a kedves gesztusról is, hogy a Magyar Posta Pécsi Postaigazgatósága évtizedeken át hasonlóan köszöntette a ballagó szakképzett diákokat dísztávirattal. 

 

 

Erről a végleg megszűnt szolgáltatásról, a táviratról emlékezett meg a Dunántúli Napló 2021.04.28-án hasábjain is.

A táviratok és a távközlési képzés sokszínűségébe Pandur Béláné,- Nusi néné, iskolánk szaktanára segített betekintést nyerni.

Az újságcikkben megjelent képen a Komarov Gimnázium egykori Gyakorlópostája látható.

Az eredeti fotó szintén a Dunántúli Naplóban jelent meg 1986.10.01-én.

A kép bal részén lévő gépeken tanulták akkori tanulóink a táviratok adását, vételét. (1986/1987 3.A. és 2.A.)

Forrás: http://www.dunantulinaplo.hu/

Közreműködött: Weinreich László, a Babits-Komarov Baráti Kör elnöke