Májusban a Korkóstoló szakkörrel Zalára illetve Kaposvárra utaztunk. De bennem az előbbi okozott maradandó élményt, azon belül is a Zichy Mihály Emlékház meglátogatása. Őszintén szólva először nem igazán vártam ezt a programot, mert nem vagyok nagy művészettörténet rajongó, de végül nagyon érdekes élményben volt részem.

Az emlékház egy régi épület, amely már önmagában is lenyűgöző. Ahogy beléptünk, azonnal érezni lehetett a múlt varázsát és Zichy Mihály művészetének különleges atmoszféráját. Különösen megragadott az egyik festmény, amiről a tanárnő kicsit részletesebben is beszélt: "A rombolás géniuszának diadala". A festmény hatalmas méretű, és tele van dinamikával. Megdöbbentő volt látni, hogyan ábrázolja Zichy a pusztítás erejét és az emberi szenvedést. Az emlékház többi részét is nagyon érdekesnek találtam. Láttunk még több festményt és különböző emléktárgyakat, melyeket a festő utazásai során vásárolt vagy ajándékba kapott. Az emlékház kertje is gyönyörű, tele virágokkal és zöldellő fákkal, ami remek helynek bizonyult egy csoportfotóhoz.

Összességében nagyon örülök, hogy részt vettem ezen a kiránduláson. Nem csak új dolgokat tanultam a művészetről és Zichy Mihályról, de az egész élmény gazdagabbá tett. Mindenkinek ajánlom, hogy látogassa meg a Zichy Mihály Emlékházat, ha teheti, mert valóban különleges és maradandó élményben lesz része.

Bognár Barnabás 10.F