Lukácsi Bernadett  fitness edző, testnevelés „MA” szakos hallgató jóvoltából diákjaink egy testnevelés óra keretében megismerkedhettek és kipróbálhattak egy új fitness edzés eszközt, a gymstick-et. GYMSTICK:
A gymstick-el egy hatékony, átfogó edzésprogramot dolgoztunk ki. Az izmok folyamatos tónusban vannak, Az eredmény mutatós, szálkás izomzat. Olyan módon fejti ki az ellenállást az izmokra, hogy az ízületeket nem károsítja.
A gymstick : a bot és a gumikötél használatának lehetőségeit ötvözi.

Lehet állva, a talajon fekve végezni a gyakorlatokat minden izomcsoport megmozgatására, erősítésére. A botot tarthatjuk kézben, de rá is állhatunk, szinte végtelen a variációs lehetőség. A gumit annyiszor tekerjük a botra, ahányszor akarjuk, figyelve az ellenállás nagyságát. Nem lehet leszűkíteni, korlátok közé szorítani alkalmazásának területeit, bármilyen edzést színesíthetünk vele. A lényeg, hogy bármerre is akar mozdulni használója, először a gumi ellenállását kell legyőznie.

A gymstick
növeli a hajlékonyságot,
fejleszti az egyensúlyérzéket, koordinációs készséget, erősíti az izomzatot,  jótékonyan hat a vérkeringésre, segíti a zsírégetést. Cardio, erőnléti és kondicionáló, izomerősítő, pilates foglalkozásokon egyaránt jól alkalmazható. Mivel használata közben hosszú mozgáspályán dolgoznak az izmok, ezért nyúlánkak, rugalmasak, hosszúak, zsírmentesek lesznek.