Április 10-én, kedden 14.30-kor az Ezüst Kanál Teaház vendége volt Hahner Péter történész, aki, a "13 diktátor - Fejezetek a forradalmak történetéből (2017)" című legújabb könyvét mutatta be.

Priskinné Rizner Erika tanárnő informatív felvezetője után, Hahner Péter tanár úr megtartotta 33 éves pécsi pályafutásának nyugdíjba vonulása előtti utolsó előadását városunkban, iskolánkban. Hahner Péter egyetemi docens, a PTE Történettudományi Intézet Újkortörténeti Tanszékének tanszékvezető oktatója Budapestről járt Pécsre, hogy a jövő történészeit, történelem tanárait oktassa. Generációk nőttek fel színes, élményszerű előadásain, vettek részt szemináriumain, olvashatták, olvashatják könyveit.

Nagyon örültünk, hogy elfogadta meghívásunkat és megtisztelt bennünket. Előadásának tudományos igényessége, humora és a felvillantott képek, karikatúrák folyamatosan fenntartották a szépszámú közönség érdeklődését. Teát kortyolgatva megtudtuk, hogy a forradalom szó jelentése miként változott a különböző korszakokban és nem szokványos bepillantást nyertünk 13 híres, hírhedt diktátor életébe, tetteibe. Biztos vagyok abban, hogy diákjaink motiváló élménnyel gazdagodtak és bízom benne, hogy forgatják majd Hahner Péter könyveit.

Aki ott volt, tartalmas, inspiráló együttlét részese lehetett. Az pedig, hogy Hahner Péter tanár úr nyolc egykori diákja a Babits Gimnázium tanári karából jelen volt előadásán, ékesen bizonyítja, hogy mennyire kivívta, kivívja hallgatóinak tiszteletét, szeretetét. Köszönjük!

Sulyok Andrea

A RENDEZVÉNY GALÉRIÁJA ITT ÉRHETŐ EL