Ökoiskolaként elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóságra és a globális felelősségvállalásra nevelés iránt, ezért a napokban új elemmel bővült környezettudatos nevelési programunk: a gimnázium bejárata közelében használt sütőolaj gyűjtőpont létesült a CseppetSem! program támogatásával.

A használt olaj nagyon környezetszennyező, rákkeltő és toxikus anyagokat tartalmaz, mely a háztartásból kikerülve hatalmas károkat okoz. ezért ugyanúgy külön kell gyűjteni, és kezelni, mint például a műanyagot vagy a száraz elemet.

 

A használt háztartási olajat és zsírt cseppmentesen, akár az eredeti csomagolásában, akár PET palackban vagy befőttesüvegben helyezhetik el a gyűjtőedényben. A cég elszállítás után az olajat megtisztítja és újrahasznosítja. Az elszállított olaj után iskolánk jelképes összeget kap, melyet további fenntarthatósági nevelésre szeretnénk fordítani.

 

Kérjük, hogy az otthon összegyűjtött olajat ne a lefolyóba öntsék, hanem csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz és csökkentsék a környezet terhelését. Bízunk benne, hogy iskolánk diákjai, családjai és az uránvárosi lakosság támogatja a projektünket!