Ismét Keszthelyre, a Helikonra hívunk Benneteket.


Hagyományaink szerint a nevezést egy iskolai selejtező, egy házi Helikon előzi meg, amire nagyon sok szeretettel várunk Mindenkit. Itt dől el, hogy kik képviselik majd iskolánkat Keszthelyen az egyes kategóriákban. A bemutatóra bárki jelentkezhet, aki valamelyik kategóriában szívesen megmutatná magát!


Jó felkészülést kívánunk mindenkinek!

Az iskolai bemutató időpontja: 2012. február 08.

A nevezéseket 2012. február 01. adhatjátok le Betlehem Márta tanárnőnek.

Kategóriák:

Vers-próza

Egy szabadon választott művet előadása magyar nyelven. Műsoridő: max. 10 perc

 

Színjátszás

Egy szabadon választott produkció előadás. Műsoridő: max. 30 perc (műsoridő + átállás)

 

Komolyzene: hangszerszóló, - szólóÉNEK, -kamara

A kategóriák összevonhatók. (három nevezés adható le intézményenként bármely felosztásban a kategórián belül, például: két hangszerszóló és egy ének - ez esetben a küldő intézmény lemond a kamarazenei kategóriában való részvételről stb.)

Műsoridő: hangszerszóló: max. 5 perc, ének: max. 5 perc, kamarazene: max. 5-7 perc

 

Női kar, Kamarakórus, Vegyeskar

Mindhárom kategóriában nevezhet 1-1 iskola. A jelentkezés feltétele, hogy az előadott művek között legalább egy magyar mű kell, hogy legyen. A létszám megkötés csak a kamarakórusra érvényes: maximum 24 fő/kamarakórus. Műsoridő: max. 15 perc

 

népzene, népdal, néptánc szóló/KAMARA, néptánc együttes

Külön kategóriában nevezhetnek a zenészek, a szólóénekesek, és a táncegyüttesek. A táncnál a szólótáncosok, és a párok, valamint a kis létszámú kamara csoportok egy kategóriában vannak! Műsoridő: népzene: max. 8 perc, népdal szóló: max. 8 perc, néptánc szóló/kamara: max. 5 perc, néptánc együttes: max. 10 perc

 

Könnyűzene-ének

Mozgásművészet-moderntánc

Egyéb

A könnyűzene kategóriába várjuk minden olyan zenekar és szólóénekes jelentkezését, akik a könnyedebb műfaj iránt érdeklődnek. Az egyéb kategóriába sorolandó minden olyan előadói produkció, mely a másik 17 művészeti ágba nem tartozik bele (pl.: zsonglőr, humorista, pantomim stb.). Műsoridő: mindhárom kategóriában max. 5 perc

 

Irodalmi alkotás

E kategóriában nincs kötelező téma meghatározva. Nevezni 3 verssel vagy egy novellával, illetve egy esszével lehet. Leadási határidő: 2012. március 31. Terjedelem: szóközökkel együtt max. 20.000 karakter.

 

Képzőművészet

E kategóriában egy alkotótól három alkotást lehet küldeni, melynek nincs sem téma, sem műfaj, sem pedig méret megkötése. Az alkotó lehet egy személy, illetve csoport is. Leadási határidő: 2012. március 31.

Mennyiség: max. 3 alkotás

 

Film- és videó

Ebben a kategóriában nincs sem témabeli, sem műfaji megkötés. A nevezők intézményenként egy alkotást küldhetnek be. Leadási határidő: 2012. március 31.

Terjedelem: max. 15 perc