Iskolánk "Innováció és tehetséggondozás​ a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című Erasmus+ projektjének keretein belül Sulyok Andrea intézményegység-vezető belgiumi iskolalátogatáson járt.

Beszámolóját az alábbiakban tesszük közzé:
„Február első hetében Erasmus job-shadowing keretében Molban jártam, ahol egy nagyon különleges nemzetközi iskolát látogattam meg, az Európa Iskolák hálózatából. 13 iskola tartozik a csoportba számos európai országban jelen vannak. Különlegességük, hogy az oktatás nem a helyi, hanem világnyelveken folyik, elsősorban olyan diákok tanulnak itt, akiknek a szülei az európai intézményekben dolgoznak. A tanárok kiválogatása is speciális, sokan jönnek külföldről, őket a saját országukban választják ki erre a feladatra. A hely érdekessége, hogy a középiskolát a közelmúltban nyolc éven át egy magyar igazgató vezette. Öröm volt találkozni vele és mindenkitől sok jót hallani róla.


A felszereltségen és a kiváló feltételeken túl nagyon tetszett az iskola szemlélete. Kiemelt szerepet kapnak a nyelvek és a természettudományok, nagy gondot fordítanak a lemaradó és a tehetséges diákokra egyaránt. A tanulók nagyon fegyelmezettek, tisztelettudóak és elkötelezetten akarnak tanulni. Gyönyörű a környezet, kiválóak a sportolás feltételei. A tanárok leterheltsége hasonló a nálunk megszokotthoz, türelmesek, tettre készek, nagy a megbecsültségük. Sok szakember foglalkozik a diákokkal egyénileg, ők pedig tudják, kihez forduljanak problémáikkal.


Mindig sokat lehet tanulni egymás megismeréséből, ehhez ki kell lépnünk a komfortzónánkból. Fontos, hogy nyitottan és ne folyamatosan kritizálva tekintsünk arra, ami eltér a miénktől. Minden új tapasztalat segít abban, hogy reálisan lássuk mindazt, ami nálunk jó, amire büszkék lehetünk, és az sem szégyen, ha szembesülünk hiányosságainkkal, látjuk miben fejlődhetünk. Sok tapasztalattal gazdagodtam, bízom benne, hogy ezek egy része hasznosul a Babits Gimnáziumban.”


A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (honlapon) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

GALÉRIAKÉPEKÉRT KATTINTS IDE!