Immár ötödik alkalommal állhatott a bécsi Városháza impozáns dísztermének színpadán pécsi kórus. A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma több, mint tíz éve ápol jól működő nemzetközi kapcsolatot három ország három iskolájával az UNESCO égisze alatt.

A sikeres németes cserekapcsolat új lehetőséget adott a gimnáziumnak: vegyes karunkat meghívták, hogy lépjen fel a nemzetközi ádventi kórusfesztiválon, melyre a Rathaus dísztermében kapnak lehetőséget a világ minden tájáról érkező kórusok az ádventi négy hétvégén egyenként fél órás időintervallumban. A „Babits” vegyes kara nem mehetett volna másodszor, harmadszor, negyedszer, ha nem kápráztatta volna el a bécsi közönséget és a rendezvény vájt fülű főszervezőjét, Franz Schullert. Ez pedig karnagyunk, Balásy Szabolcs érdeme. Az ő személye köti össze a gimnáziumot és a VoiSingers Énekegyüttest, melynek tagjai között a tanár úr keze alatt felnőtt volt babitsos diákok is akadnak szép számmal. Büszkék vagyunk az újabb sikerre, reméljük még sok-sok követi a jövőben.

Az idei hangverseny is fergetegesre sikerült. Vastapssal jutalmazta az énekeseket a Rathaus közönsége. A hangverseny egyik nagy sikerű száma iskolánk tanulójának, Tatai Katának köszönhető (11. D). A dalt Faragó Emanuela (iskolánk volt tanulója), a Babits kórus 11 énekese és a VoiSingers kórus „kísérete” tette még emlékezetesebbé és felemelőbbé. (Az előadott dal: Loreena McKennitt- Dante's prayer)

https://www.youtube.com/watch?v=AKPsD2WxH0A

Betlehem Márta és Sulyok Andrea