Január 27-28-án rendezték Pécsett a Kosárlabda Diákolimpia Országos Döntőjét, ahová az ország 8 legjobb fiú és leány csapata jutott be.

A leány és fiú csapatok között is két-két pécsi iskola képviselte megyénket. Csapataink mellett a Cserepka iskola leány és fiúk csapata is bejutott az Országos Döntőbe.
A fiúk 1-1 győzelem és vereség után a Debrecen (később Országos Bajnok) csapata ellen 6 ponttal kikaptak, így nem jutottak be a legjobb négy csapat közé, az 5-8. helyért játszottak. Az ötödik helyen végeztek, ami nagyon szép eredmény ebben a mezőnyben.
A lányoknál egyértelmű pécsi fölény volt a 8 csapat között. Első mérkőzésen a Cserepkától még kikaptak a lányok, de utána három győzelem következett. Így bejutottak az országos döntőbe, ahol szintén a “szomszéd” Cserepka iskola volt az ellenfelünk.
A lányok nagyon jól ismerték egymást hiszen többen ugyanabban az egyesületben játszanak. (Rátgéber Kosárlabda Akadémia-NKA, PVSK, KOMLÓ) Nagyon sportszerű találkozón az idősebb és fizikálisan erősebb csapat megérdemelten nyert. Iskolánk lányai mindent megtettek a siker érdekében, fiatal csapatunk EZÜSTÉRMET SZERZETT.

Jövőre folytatjuk!

A csapatok tagjai:
Leány csapat: Gréts Dalma, Csirke Petra, Ikládi Anna, Takács Mirabel, Kövecs Hanna, Horváth Norina, Pirisi Eszter, Sánta Gréta, Kéri Csenge, Orbán Hajnalka, Schmidt Viktória, Bojtár Betti, Emelieze Emma, Gerber Luca, Halmágyi Kitti, Jágity Jázmin, Szakács Laura
Fiú csapat: Kaszai Zalán, Antal Donát, Mucha Bertalan, Pap Levente, Rácz Gábor, Király Martin, Novreczky Botond, Galambos Gergő, Baráth Barna, Csirke Balázs, Huszka Boldizsár, Bor Gábor, Szita Márton
Az “All Star” csapat tagja lett: Bor Gábor és Gréts Dalma 
Köszönjük Gáspár Gábor tanár úr segítő, felkészítő munkáját, mellyel nagyban hozzájárult a csapatok sikeréhez!

Gratulálunk az eredményekhez!