Minden évben nagy szeretettel és gondossággal emlékezünk meg Babits Mihály születésnapjáról. 1883. november 26-án született iskolánk névadója, az író, műfordító és a 20. század egyik legnevesebb költője. Az idei tanévben az ünnep különösen nagy hangsúlyt kapott iskolánk jubileumi évében.

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma és elődintézményei fennállásának 60., valamint épületünk 55. évfordulója alkalmából iskolatörténeti kiállítást tartottunk. A volt és jelenlegi pedagógusok, diákok jelenlétében, hangulatos zenei műsor keretében Sulyok Andrea intézményegység-vezető nyitotta meg a kiállítást. A műsorban fellépett Strasszer Márton 11.C osztályos tanulónk, valamint Hetesi Dániel, volt tanítványunk, akiknek a közreműködését ez úton is köszönjük!

A jubileum kapcsán felkerültek iskolánk évkönyvei is online lapozható formátumban honlapunkra, melyet ajánlunk minden kedves volt és jelenlegi diákunk, kollégánk figyelmébe! https://issuu.com/ptebabits

A hétfői napon adtuk át ünnepélyesen új lepkekertünket is, melyet Vadicskó Judit munkaközösség-vezető mutatott be és avatott fel.

Az ünnepélyes hangulatot tovább emelte a Tandem Színház előadása a nap folyamán. Végzős diákjaink egy része, valamint gimnáziumunk tantestülete megtekintette Babits Mihály: Jónás Könyvének tantermi színházi változatát. Fábián Gábor művész úrnak hálásan köszönjük a remek élményt!

A Babits szobrot és az emléktáblát a Diákönkormányzat képviseletében a 12.A osztály tanulói koszorúzták meg.

Fotók: Varga Gábor

Fennállásának 60. évfordulóját ünnepli a Pécsi Tudományegyetem Babits Mihály Gyakorló Gimnáziuma. A jubileumi év nyitányaként iskolatörténeti fotókiállításon mutatták be az elmúlt 60 év történéseit. A programsorozat kezdete az iskola névadója, Babits Mihály születésének 140 éves évfordulójához kötődik.

A jubileumra egy lepkekert is készült az iskola udvarában, mely tavasszal már virágba borulva ad otthont a pillangóknak.

 

Forrás: UNIV Pécs