A Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium a Zeneszüret Fesztivál keretébenMUSICALÉNEKLÉSI versenyt rendez 2016. október 1-én (szombat)a gimnázium aulájában.

Jelentkezni lehet bármely magyar vagy külföldi musical, rockopera részlettel, valamint bármilyen dallal, saját szerzeménnyel, amely jellegében a musical műfajhoz közel áll. A felhívás nem csoportos, koreografált illetve dramatizált, már kész produkciókra vonatkozik. Az értékelés szempontja az éneklés minősége, átéltsége, stílusossága, musical műfaj esetén a színészi és általános előadói adottságok meggyőző ereje, tehát a fellépőben lévő lehetőség. A kíséret lehet playback (lehet hozni pendrive-on, vagy disc-en), illetve élő. Ez utóbbi esetében egy gitárnál vagy zongoránál összetettebb hangszerelést nem célszerű alkalmazni az erősítés korlátozott lehetősége, valamint az énekközpontú értékelési szempontok miatt.

A zsűri tagjai: Pély Barnabás és Romhányi Áron a „UNITED” zenekar alapítói

A verseny értékelése korcsoportonként történik:

III. korcsoport: 9 – 10. osztály

IV. korcsoport: 11- 12. osztály

Díjak: korcsoportonként 1 fődíj, valamint arany, ezüst és bronz fokozatok.

Ezen kívül a zsűri jutalmazhat még saját maga által meghatározott tartalmú különdíjakat is

Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 23.

Akik kedvet és tehetséget éreznek, hogy megmutassák magukat, azoknak a jelentkezését várja Balásy Szabolcs tanár úr a 03-as teremben, ahol kitölthetitek a jelentkezési lapot is.