Közösségi munkavégzésre van lehetőség a Polgárőr Szövetség Hetvehelyi Egyesület Káni Lovas Tagozatának telephelyén, ahol Újhelyi Éva tanárnő felügyeletével és irányításával várjuk önkéntes diákjainkat.


Kán a Zselic varázslatos völgyében található, Pécstől 35 km, Bükkösd és Hetvehely között. Megközelítés: tömegközlekedés Bükkösdig van, vonattal, onnan kerékpárral, illetve Pécsről autóval. Ez a fajta közösségi munka összekapcsolható családi programmal, pl. látogatás a Bükkösdi Ökoparkban, vagy a természetközeli élet szépségét bemutató Kán üdülőfaluban, ahol védett építészeti értékek, régi paraszti életforma tárul elénk.


Feladatok:

  • tereprendezés
  • széna-és trágya kezelés
  • lószerszám ápolás
  • termény gyűjtés (alma, dió, stb) 

A rendszeresen visszatérő diákok számára jutalomként lovaglás.


Azoknak a diákoknak ajánlott, akik nem idegenkednek a hagyományos, régi értékeket és feladatokat adó élményektől, szívesen tartózkodnak természet és állatok közelében.
Időpont: előzetes egyeztetés szükséges  Újhelyi Éva tanárnővel, de általában péntek du. 3-6 közt, illetve szombat délelőtt.

 

Beszámoló önkéntes diákjainktól:
A káni közösségi munka lehetőség azért tetszett nekünk,mert kint a szabadban végeztük és lovak körül voltunk.Elrendeztük a szénájukat,almát gyűjtöttünk nekik és segítettünk kihúzni a villanypásztort.Mindenkinek tudjuk ajánlani,akik szívesen eltöltenének pár órát a szabadban,állatok körül,szép környezetben. (Balogh Zita,Slézia Jázmin 9.B)