A 2018-19-es tanévben cserekapcsolat jött létre iskolánk és a jekatyerinburgi MAOU 2. számú gimnázium között. A programban résztvevő diákok többsége második idegen nyelvként az orosz nyelvet tanulja, de nem feltétel az orosz nyelvismeret, mert a program munkanyelve az angol.

Májusban 12 lelkes, az orosz kultúra és hagyományok iránt érdeklődő diák, valamint kísérőtanáraik, Turi Katalin igazgatóasszony és Pálné Porst Andrea orosz szakos tanár, nekivágtak a nagy útnak. A csapat rövid kitérőt tartott Moszkvában és megtekintette a főváros legfontosabb nevezetességeit, a Kremlt, a Vörös teret, a Szent Vazul Székesegyházat és az Összoroszországi Kiállítási Központot (VDNH).

További 2 óra repülés után érkeztek meg Jekatyerinburgba, az Ural fővárosába, ahol 6 felejthetetlen napot töltött a csoport. Délelőttönként a diákok tanórákon vettek részt, délutánonként pedig az orosz partnereik segítségével felfedezték a helyi nevezetességeket.

A személyes találkozásnak, valamint az internetes kapcsolattartásnak köszönhetően ismerősként üdvözölték a babitsos diákok a Pécsre látogató jekatyerinburgi gimnazistákat és kísérőtanáraikat. Az elmúlt hét során tartalmas programba csöppentek a cserekapcsolat első résztvevői. A délelőtti nyelvórák után kisvonattal körbeutazták a várost, a Tudásközpont bejárása után részt vettek egy kiállítás megnyitásán, az állatkertben bekapcsolódtak egy angol nyelvű projektbe, Siklóson barangoltak a vár termeiben, majd levezetésképpen megpihentek a fürdő gyógyvizében.

A magyar diákok családjai további felejthetetlen élményeket nyújtottak a vendég diákoknak.


Fotók megtekintése