A 2018  március 01-03-án a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kara és a Magyarhoni Földtani Társulat megrendezésében  a XI. Országos Középiskolai Földtudományi Diákkonferencián iskolánk csapata  a Földtudományi vizsgálatok szekcióban harmadik helyezést ért el.

A csapat tagjai: Fáy Szilárd, Rónai Bálint 10. E.
Felkészítő tanárok: Pandur Anett, Kovács János

A konferencia zsűrijét neves, földtudományokkal foglalkozó szakemberek  (egyetemi oktatók, kutatók) alkották, akik az eredményhirdetésen elismerően nyilatkoztak a diákok szakmai érdeklődéséről. Kiemelték az  élvezetes előadásmódjukat, a kiváló érvelési és magas szintű vitakészségüket. (Ha osztanának közönségdíjat akkor ők kapták volna.)


A résztvevők a  szekció üléseket követően érdekes szakmai programokon vehettek részt. Mozgai Viktória az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földtani és Geokémiai Intézetének munkatársa a Seuso kincsek és más késő római pannoniai ezüstleletek archeometriai kutatásáról beszélt, Zsíros László interaktív előadásán pedig a világ élelmezési problémáiról bővíthették ismereteiket a résztvevők.
A diákok megismerkedhettek a Miskolci Egyetem Campusán a tanbányával és az ásványgyűjteménnyel is. A szakmai meglepetés program keretében megtekintettük a Pannon Tenger Múzeumot, és a Hermann Ottó Múzeumban vendégeskedő Seuso kincseket, amikről további érdekességeket hallhattunk a tárlatvezetés során. Végezetül a résztvevők csatlakoztak a 36. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál programjaihoz is