Sátayné Gáll Veronika tanárnő az idei PASCH tanári díj egyik jutalmazottja.

Az összesen 12 díjazottat egy többtagú zsűri választotta ki, amelynek tagjai a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a ZfA (Külföldi Oktatási Ügyek Központja), a Goethe-Intézet, a Deutscher Akademischer Austauschdienst és a Pedagogischer Austauschdienst alkalmazásában dolgoznak. Összesen 62 tanárt jelöltek 34 országból.

Ezzel a díjjal Sátayné Gáll Veronika tanárnő a DSD projektben végzett elkötelezett munkáját méltatták.

"Örülök, hogy sikerült ehhez hozzájárulnom, és hogy jelölésem alapján a zsűri a tanárnőt is a díjazottak közé választotta. Mivel Gáll tanárnő a tanulmányaim során rengeteg támogatással bíztatott nemcsak társaimmal együtt a hagyományos órai feladatok elvégzésében, hanem a számtalan pályázat és verseny részvételében és felkészülésében. Ebből az okból szerettem volna, ha végre a tanárnő is jutalomban részesül a rengeteg erőfeszítéseiért, ami gyakran a hagyományos tanári feladatok ellátásán messze túlmutatott.

A jelölés a pasch-net.de felületen keresztül ment végbe, ahol a jelölt adatai mellett egy rövid indoklással nyújtottam be a jelölésemet. Ebben leírtam, hogy a tanárnő minden diákjának már az órai feladatok során alkalmazza a PASCH-net által nyújtotta plusz tananyagokat, valamint a DSD nyelvvizsgára történő felkészítés során is alkalmazza az oldalon megjelenített cikkeket. Ezen felül a német nyelvű versenyeken való részvételt (amelyek gyakran kapcsolatban állnak a PASCH-nettel, valamint a partnereivel) is rendkívül szorgalmazza. Hihetetlen elkötelezettséggel és motiváltsággal segíti a diákjainak a felkészülését ezekre a versenyekre, amellyel egyaránt terjeszti a német nyelvet és az érdekes történeteivel a német kultúrát is.

Mindezeket feltöltöttem a rendszerbe és beküldtem a jelölést a zsűrinek. Néhány héttel később pedig örömmel hallottam, hogy sikeres lett a beküldésem és a tanárnőt a díjazottak közé választották."
Nick Patrik

Gratulálunk és további sikereket kívánunk a tanárnőnek!