Kedves Diákok! Tisztelt Szülők!

Iskolánk június 4-ig gyűjtést szervez: háztartásokban fellelhető, használaton kívüli mobiltelefonokat és tableteket lehet leadni iskolai gyűjtőpontunkon a Passzold vissza, Tesó kampány keretein belül.;

Ezeket a készülékeket az emberek elpakolgatják különböző rejtett zugokba, ahol aztán évekig lapulnak, amíg egyszer csak kidobásra kerülnek. Nem is sejtve micsoda kincs rejlik benne.

A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet Afrikában, veszélyeztetett fajok, pl. gorillák és csimpánzok élőhelyén bányásszák, felemésztve erdeiket. Ezt a folyamatot szeretnénk megfékezni, így most elhatároztuk, hogy ezeket a készülékeket újrahasznosítás céljából összegyűjtjük. Arra kérünk mindenkit, hogy nézzen körül otthon és dobja be a kihelyezett gyűjtődobozunkba.

A zárt dobozokban összegyűlt használt telefonok az újrahasznosítás során egy zárt láncolaton keresztül feldolgozásra kerülnek, vagyis nem fogja tudni senki eltulajdonítani a készülékeket, vagy az abban lévő adatokat megszerezni.

Amennyiben szívesen megválnának felesleges készülékeiktől, kérjük, hogy az osztályfőnököket vagy Muráth Eszter tanárnőt keressék.

A legtöbb készüléket behozó osztály jutalomban részesül!

Köszönjük, hogy Ön is velünk együtt tesz a környezetünk védelmében!

Forrás: https://www.janegoodall.hu/programjaink/passzold-vissza-teso-mobil-ujrahasznositas