2018. április 5-8.-ig Debrecenben került megrendezésre a „B” kategóriás Röplabda Diákolimpia Országos Döntő. A 20 csapatos megmérettetésen fiú és lány vonalon egyaránt mi képviseltük Baranya megyét. Csapataink a három egymást követő versenynapon összesen hét-hét mérkőzést játszottak. Fiainknak az egyik legnehezebb csoportból nem sikerült a továbbjutás, végül a 14. helyen zártak.

A jóval rutinosabbnak számító lányok csoport másodikként jutottak a keresztjátékba, majd győztes mérkőzést követően az elődöntőbe. Ezt szoros küzdelemben elveszítettük, így készülhettünk a vasárnapi bronz meccsre. A Klencsár Lili (12. c) vezette csapatunk 3:0 arányban győzni tudott és 2016. után ismét dobogóra állhatott, (ez a továbbtanulásban +10 pontot jelent a csapattagoknak)! Mint azt már megszokhattuk az előző években, idén is különdíjakkal jutalmazták a legjobb játékosokat. Klencsár Lilla (12. c) elnyerte a torna legjobb előkészítő játékosának járó különdíjat. A jelen lévő csapatvezetők több, mint 80 %-a Lilire adta le a voksát!

A fiú csapat tagjai: Poller Péter (cs.k.), 12.d, Kamu Dávid 12.d, Herger Dávid 12.d, Dobó Farkas 12.f, Milbacher Márton 12.f, Bakó Milán 12.c, Kaposvári Márk 12.e, Albrecht Dávid 11.f, Balás Csongor 10. g, Várbíró Benedek 10.g

A lány csapat tagjai: Klencsár Lilla (cs.k.) 12.c, Bognár Virág 12.c, Mihalik Meredisz 12.c, Karlóczy Maja 9.b, Gáspár Zolna 10.b, Peti Viktória (Deák), Bedő Enikő (Deák), Tolnay Szabina 10.c, Szabó Patrícia 10.b, Deák Darina 11.b,  Gulyás Lili (Deák), Várbíró Vilma (Deák).

Köszönjük a segítséget a helyszínen megjelent szülőknek, valamint Bedőné Szűcs Tünde tanárnőnek és Fodor Bence testnevelés szakos hallgatónak!