A Lenau Haus szervezésében Frank Ildikó szinésznő vezetésével vettek részt iskolánk tanulói (Szász Natália, Szeifert Iza, Balázs Lívia, Nyers Fanni, Halasi Hanna, Tóth Gréta, Tantos Szilvia, Varga Andrea, Várhegyi Zsófia) beszédkészéget fejlesztő németnyelvű műhelymunkán.

Szeifert Iza (11.C) beszámolója:
Osztályfőnökünk által tudomást szereztünk egy workshopról, ami a Lenau házban került megrendezésre. Az esemény két napig tartott, amin én és még pár osztálytársam illetve alattam járó diákok és külsősök is részt vettek.

A workshop témája igazából nem volt meghatározott, ezt úgy kell érteni, hogy nem voltak berögzült kötelező feladatok, igazából a "vezetőnk" Ildi irányításával számunkra hasznos és kedvező feladatokat hajtottunk végre. Németül zajlott ez a két nap, légzéstechnikákat tanultunk, megpróbálta csekély idő alatt megtanítani, hogy a stresszt egy adott szituációban, hogyan kezeljük. Ezt személy szerint nagyon támogattam mert pont egy ilyen problémával küzdök.

Sajnos nem tudom jól kezelni a stresszhelyzeteket ami, ahogy észrevettem nem csak nálam fellelhető probléma. Azt gondolom, a diákok nagy része küzd azzal, hogy a stressz befolyásolja teljesítményét. A témák között még megjelent a szinház és ezáltal szituációs játékokat is játszottunk. Mindkét nap végén jutalmunk a szorgos munkáért és odafigyelésért egy ebéd volt. Szerintem nagyon hasznos volt ez a két nap, örülök hogy részt vettem rajta.