Újraindul a „Tőzsdejáték középiskolásoknak” verseny! 


Közép-európai Brókerképző Alapítvány– együttműködve az Erste Befektetési Zrt-vel - a 2013/2014-es tanévben ismét értékpapír-piaci témájú tanulmányi versenyt és tőzsdejátékot hirdet a középiskolai diákok számára.

 
A 2.000.000 Forint összdíjazású versenyen a diákokat nemcsak online tesztek, videós szimulációk, Facebook-os játékok hanem egy, a világ 20 tőzsdéjét elérő online kereskedési platform is várja. A cél a középiskolai diákok pénzügyi ismereteinek megalapozása, bővítése és az, hogy felnőve tudatos megtakarítókká és pénzügyeiket tudatosan kezelő polgárokká váljanak.
Ha érdekelnek az idei verseny részletei és a korábbi versenyek története, nézd meg a www.kebaverseny.hu honlapon!
 
Iskolánk harmadik éve szerepel ezen a pénzügyi témájú versenyen, mely megmozgatta Magyarország legtöbb diákját. A tavalyi évben országosan mintegy 450 csapat indult. Csapataink 3 hónapon keresztül bonyolítottak le pénzügyi tranzakciókat,az ERSTE internetes felületén, kb. 100 ügyletet kötöttek. Kitartóan figyelték az interneten megjelenő gazdasági híreket, ezek alapján kereskedtek. Mindkét elődöntős csapatunknak sikerült kezdeti tőkéjét megkétszerezni. Az elméleti fordulók is befolyásolták a végeredményt, így a két Babitsos csapatunk végül a 16. illetve 17. helyen végzett.
 
Jelenkezzetek Ti is! Három fős csapatok jelentkezését várjuk.
A regisztrációhoz be kell írnotok a csapatnevetek után az iskola OM azonosítóját (027406).