A Magyar Logisztikai Egyesület idén tizenhetedik alkalommal rendezte meg éves szakmai konferenciáját február 23-24-én, Büdzsé 2012: Kihívások-megoldások címmel. A helyszín ezúttal a Danubius Hotel Gellért (1111, Budapest, Szent Gellért tér 1.) volt.

Iskolánk is tagja a Magyar Logisztikai Egyesületnek. Rendszeresen részt veszünk az egyesület szakmai rendezvényein. Iskolánkat többnyire Tóth László tanár úr képviseli ezeken a szakmailag fontos programokon.

A konferencia a 2012-es költségvetés kihívásai és a versenyképesség kapcsolódásáról szólt. A rendezvény célja az volt, hogy elemezzük azokat a kötelezettségeket, amelyeket a törvény a logisztika szektorra ró, megvizsgáljuk és megosszuk azokat a módszereket, jó gyakorlatokat, amelyek lehetővé teszik e kötelezettségek teljesítését, vagyis az értékláncon hol tudunk megtakarítani, illetve hol nyílnak új lehetőségek a bevételek növelésére, a versenyképesség fokozására.


A plenáris üléseken neves gazdasági szakértőkkel találkozhattunk, a szekcióülések pedig alkalmat adtak a jövő logisztikai kihívásainak megvitatására - valódi szakemberekkel.
Olyan specifikus témák megvitatására nyílt lehetőség, mint az egyre inkább előtérbe kerülő LEAN Green Logisztika, a napjainkban különösen fontos IT-fejlesztések, az autóipari beszállítói „Best practice”, a 4 PL aktualitásai, a szállítmányozás problémái, valamint a magyar logisztikai életet is meghatározó EU-s projektek. Bemutatkoztak rendezvényünkön az „Év Befektetője” címet nyert vállalatok.


A rendezvény érdekessége, hogy a Nemzeti Külgazdasági Hivatal Európai Uniós projektjének záró eseményével, az Adriai-Duna Klaszteresedést elősegítő üzletember és klasztertalálkozóval (ADC) párhuzamosan folytak a szakmai előadások. A kétnapos rendezvény első napján szándéknyilatkozat ünnepélyes aláírására is sor került a leendő klasztertagok részéről.


A résztvevők között üdvözölhettük (a teljesség igénye nélkül) az a DB Schenker, a NOKIA, a Bosch, a Cargo Partner,a Rába,a GS 1 Magyarország,a Hungarocombi Kft,a Budapesti Értéktőzsde, az Ernst&Young, a NAV, a Nemzetgazdasági Minisztérium,a  Honvédelmi Minisztérium és a Regionális Fejlesztési Holding Zrt vezető képviselőit.


Konferenciánk új eleme volt, hogy 0.-napjaként a Budapest Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán, a Danubius Hotel Gellért szomszédságában tartották fiatal logisztikusaink, a Juvelog a LogUp! kerekasztal beszélgetést, mint nyitó rendezvényt- nagyszámú fiatal hallgatóság aktív jelenlétében. A kerekasztal beszélgetés témái a használatarányos útdíj, hol helyezkedjünk el?(Multi vagy KKV), „Self-made man” a logisztikában voltak.


Budapest, 2012. február 25.
Magyar Logisztikai Egyesület