További HÍREINK

Március 15-i ünnepi megemlékezés

Az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc az újkori magyar történelem legjelentősebb fordulópontja. Március 15-én azokra emlékezünk, akik tenni akarásukkal, elszántságukkal, összefogásukkal örök példát állítottak elénk.

Osztályaink a PETŐFI 200 emlékév apropóján készült műsor egy részletét tekintették meg ez alkalomból, melyben a Petőfi Sándort, mint költőt és mint hazafit övező kultuszokról esett szó. Ezután arra kértük a tanulókat, hogy benyomásaikat, gondolataikat ötsoros vers formájában rögzítsék. Az elkészült alkotások az alábbi felületen tekinthetők meg: https://padlet.com/h_barbara/m-rcius-15-a-babitsban-2023-rhle84hodag5o5of

A jól sikerült és névvel vállalt verseket a magyartanárok jutalmazták és iskolaújságunkban megjelentettük: https://www.babitsma.hu/2023/03/ti-kuldtetek-25-marcius-15-babitsban.html

A szabadságharc emlékére cikksorozatot indítottunk BabitsMa online iskolaújságunkban. A cikkek az alábbi linken tekinthetők meg: https://www.babitsma.hu/

XIII. Regionális Újlatin/Latin és Orosz nyelvi Kiejtési Verseny

A Második Idegen Nyelv Munkaközösség 2023. március 03-án ismét megrendezte kiejtési versenyét, a XIII. Regionális Újlatin / Latin és Orosz nyelvi Kiejtési Versenyt, melyre összesen 58 diák jelentkezett 18 különböző gimnáziumból.

39. Pécs-Harkány országúti futóverseny

Iskolánk tanulói és tanárai szép sikereket értek el a vasárnap, 2023. március 5-én megrendezett 39. Pécs-Harkány országúti futóversenyen.

Az Escargo Szobaszínházban járt a 9.B

Az Escargo Hajója SZNSZ Kihívás c. színházi előadásán és az azt követő színházi nevelési foglalkozáson vett részt a 9.B osztály március 7-én.

Elhunyt Szentirányi Józsefné

Ma érkezett a szomorú hír, hogy iskolánk nyugalmazott igazgatónője, Szentirányi Józsefné 2023.március 3-án, 89 éves korában elhunyt.

Megemlékezés a kommunista diktatúra áldozatairól

Február 25-e a kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja. Erről az eseményről rendhagyó történelemórákkal emlékeztünk meg.

12. Babits Bál

Három év kihagyás után, 2023. február 17-én, pénteken immáron 12. alkalommal rendeztük meg hagyományos Szülők, Nevelők, Öregdiákok Bálunkat. 

Köszönjük minden tisztelt Szülőnek, Résztvevőnek és Támogatónak, hogy ismét megmutatták mennyire fontosak Önöknek a babitsos diákok! Köszönjük a nagy érdeklődést, a jelentős részvételt és a kiemelkedő támogatást!

RENDHAGYÓ BESZÉLGETÉS BŐSZE ÁDÁMMAL

2023. február 15-én iskolánk vendége volt Bősze Ádám zenetörténész, műsorvezető, akit már második alkalommal köszönthettünk iskolánkban. Ezért kapta a mostani találkozásunk a „Magamon szívesen nevetek…(2)” alcímet, mivel a 2019-ben megtartott teaházi beszélgetést követően a pandémia miatt csak most tudtunk újra találkozni.

I. Gyakorló Iskolák Országos Angol Nyelvi Versenye

A PTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium Babits Mihály Gimnáziuma hagyományteremtő szándékkal a 2022-2023-as tanévben országos angol nyelvi versenyt hirdetett meg a gyakorló iskolák 9. és 10. évfolyamos tanulói számára.

Valentin Nap a Babitsban

Február 14-én Valentin Nap alkalmából szivecskés sütikkel ünnepi sütivásár volt iskolánkban, a szünetekben hangulatos, a naphoz illő zenéket hallhattunk a stúdióból.

VII. Farsangi Röplabda Kupa a Babitsban

Február 13-án, hétfőn, hetedik alkalommal rendeztük meg farsangi röplabda kupánkat. Babits, ExBabits, Kodály, PEAC női csapatok körmérkőzésekkel döntöttek a helyezések sorsáról. A népes szurkoló tábor magas színvonalú meccseket láthatott.