További HÍREINK

Tehetséges tanulóink elismerése

A Pécsi Jótékony Nőegylet két diákunkat részesített támogatásban, hogy segítse őket tehetségük további fejlesztésében.

Művészeti bemutató a JESZ-ben

Iskolánk tehetséges tanulói mutatkoztak be ének-zene, versmondás és színjátszás kategóriákban június 11-én, kedden a Janus Egyetemi Színházban.

Korkóstolós utazás Somogyban

Májusban a Korkóstoló szakkörrel Zalára illetve Kaposvárra utaztunk. De bennem az előbbi okozott maradandó élményt, azon belül is a Zichy Mihály Emlékház meglátogatása. Őszintén szólva először nem igazán vártam ezt a programot, mert nem vagyok nagy művészettörténet rajongó, de végül nagyon érdekes élményben volt részem.

Nemzeti összetartozás napja alkalmával Gyenge Valéria egykori olimpikonnal beszélgettünk

Június 4-én emlékeztünk meg iskolánkban a nemzeti összetartozás napjáról. Az idei évforduló alkalmából egy inspiráló beszélgetést szervezetünk Gyenge Valéria olimpiai bajnokkal, aki jelenleg a világ legidősebb olimpiai bajnok úszónője, és az ötvenes évek aranygenerációjának egyik utolsó élő tagja. Az úszó az 1952-es Helsinkiben megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékokon aranyérmet nyert 400 méteres gyorsúszásban. Jelenleg Kanadában él. Sportolói karrierje mellett íróként és fotóművészként is tevékenykedik.

Meghívó tanulóink művészeti bemutatójára

Szeretettel várunk 2024. június 11-én, kedden 18 órakor gimnáziumunk művészeti bemutatójára minden érdeklődőt, ahol iskolánk tehetséges tanulói ének-zene, próza és színjátszás kategóriákban mutatkoznak be.

Ismét taroltunk a Pécs-Orfű-Abaliget országúti futóversenyen!

Idén is népes csapattal vettünk részt a versenyen, hat  váltóval és az eredményhirdetésen gyakran hangzott el a BABITS neve! A tanulóink a nyílt felnőtt mezőnyben, így csodálatos rekord-eredményekkel büszkélkedhetnek.

BEIRATKOZÁS 2024.

Tisztelt Szülők, kedves leendő Diákjaink!

A 2024/2025. tanévre történő beiratkozást 2024. június 27-én (csütörtökön) 9-13 óra között tartjuk, melyre az első szülői értekezleten személyre szóló időpontot foglalhatnak.

Pedagógusnapi kitüntetések

A Pécsi Tudományegyetem idén május 25-én tartotta meg hagyományos Pedagógusnapi és Díszoklevél-átadó Ünnepi Szenátusi Ülését a Dr. Romhányi György Aulában, melynek keretében a Pécsi Tudományegyetemen és jogelőd intézményeiben 50, 60, 65 és 70 éve diplomát szerzett hallgatók arany, gyémánt, vas és rubin okleveleinek, valamint egyetemi kitüntetések és elismerések átadására került sor.

A 9. Ny-es diákok részvétele a “Debrecen Drama Days” fesztiválon

A 9. Ny osztályunk nyelvi előkészítő haladó csoportja részt vett a Debreceni Egyetem és az American Corner által szervezett angol nyelvű drámafesztiválon, ahol az ország különböző pontjairól érkező középiskolai és egyetemi színjátszó társulatok mutatkoztak be produkcióikkal május 24-26. között Debrecenben.  Iskolánk “A tehetséges B.o.I” nevű társulata a "Forks Out" című darabot mutatta be, amelyet a csoport tagjai írtak és adtak elő. A rendezvényen a sok fellépő között diákjaink elnyerték a legjobb kosztüm díját. Felkészítő tanáraik Sebestyén Emese és Szeverics László voltak.

DSD nyelvvizsga oklevelek ünnepélyes átadása

Tegnap délután Németország budapesti nagykövetségén került sor a Deutsches Sprachdiplom német nyelvvizsgaoklevelek ünnepélyes átadására. Iskolánkat Paál Viktória Anna 12. C osztályos tanuló és osztályfőnöke, Jaszenovics Sándor tanár úr képviselte. Az okleveleket Kirsten Ahlers kulturális referens és Heike Neyens, a ZfA szaktanácsadója adta át. A rendezvényen képviseltette magát a DAAD (Német Akadémiai Csereszolgálat), a Hageni Távegyetem és Német-Magyar Iparkamara, akiktől kötetlen beszélgetés során további információt kaphattak a tanulók németországi továbbtanulási és ösztöndíjlehetőségekről.

Újabb országos eredmény a Diákolimpián!

2024. 05. 26-án Sopronban került megrendezésre a Judo Diákolimpia Országos Döntője, ahol Csapó-Jakabos Minka (9. A) az ifjúsági női korcsoport -63 kg-os súlycsoportjában bronzérmet szerzett!
Az ifjúsági férfi korcsoport -55 kg-os súlycsoportjában Kisföldi László Márk (9. B) szintén bronzérmet szerzett.

Kiváló eredmény született az Atlétika Diákolimpián

Május 23-án, Szolnokon rendezték meg a IV. korcsoportos Atlétika Diákolimpia Országos Döntőjét. Kilvinger Levente 9. A osztályos tanuló egyéniben II. helyezett lett.

A csapatok versenyében ezüstérmet szereztek, melynek tagja volt Papp Marcel is, szintén 9. A osztályos tanuló!