További HÍREINK

A Diákönkormányzat napja

Március 27-én, a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon került sor iskolánkban a DÖK napra, melyen a diákok egy kicsit másképp töltötték az időt, mint egy szokásos tanítási napon. Egyszerre több helyszínen és módon zajlottak a programok. Nagy Enikő (11.F), a program főszervezője és a Diákönkormányzat elnöke, jól felmérte, hogy ezen a napon a sportkedvelők mellett a művészetek és kertészkedés iránt érdeklődők is találjanak maguknak elfoglaltságot.

17. Országos Műfordító Verseny német nyelvből

A gimnáziumi kategóriában német nyelvről magyarra fordításban csapatban országos 3. helyezést értek el Béda Viktória, Vadas Róbert 11. C, Lipi Anna, Keller Miklós 9. C osztályos tanulók.

“Vorwahl 0049” – országos német nyelvi, országismereti és kultúrtörténeti verseny

2024. március 22-én került sor a verseny döntőjére a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnáziumban.

„PTE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUMA JÓ TANULÓ-JÓ SPORTOLÓJA”

AZ IFJÚSÁG SPORTJÁÉRT ALAPÍTVÁNY
versenykiírása a
„PTE GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUMA JÓ TANULÓ-JÓ SPORTOLÓJA”
címre 

Az Ifjúság Sportjáért Alapítvány meghirdeti a 2023/2024-es tanévre a „jó tanuló – jó sportoló” versenyt. Elismerésben részesülnek a tanulmányokban és a sportban jó eredményt elért tanulók.

Gyakorlóiskolák Második Országos Angol Nyelvi Versenye 9. és 10. Évfolyamosok Számára – Döntő

2024. március 22-én tartottuk iskolánkban a 9. és 10. évfolyamos tanulók számára hirdetett Gyakorlóiskolák Második Országos Angol Nyelvi Versenyének döntőjét. A verseny írásbeli fordulójára az ország 7 gyakorló gimnáziumából összesen 338 diák jelentkezett. Közülük választottuk ki a döntő 10-10 versenyzőjét.

Távlovas Országos Bajnokság

Horváth Hanna (10.A ) a Csákváron megrendezett Távlovas Országos Bajnokság I. Fordulójában (Csákvár Kupa) a 80 km-es junior kategóriában 1. helyezést ért el.

Századfordulós időutazás a fővárosbanKORKÓSTOLÓ – AZ IDŐUTAZÓK KLUBJA
Tehetséggondozó szakkör

2024. február 29-én elutaztunk Budapestre. 07:19-kor indult a vonat, az odaút gyorsan, jó hangulatban eltelt.

Tollaslabda Országos Csapatbajnokság

A 2023/2024-es szezon Országos Csapatbajnokságának győztese a pécsi Multi Alarm SE csapata. Iskolánk diákjai is jelentős mértékben hozzájárultak az Országos Csapatbajnokság sikeréhez.

Ritmikus Gimnasztika Országos Diákolimpia

Az elmúlt hétvégén Fekete Liliána (11.B) ismét kimagasló eredménnyel versenyzett. 

Szombaton egy nemzetközi versenyen, Viroviticán (Horvátország),  I. osztályban, felnőtt kategóriában, labdával 3., buzogánnyal pedig 2. helyezést ért el.  

Vasárnap  Ritmikus Gimnasztika Országos Diákolimpián vett részt, ahol Vsk I. osztályban, VI. korcsoportban, karikával, labdával és buzogánnyal 1. helyezést ért el.

Új elnökség a Diákönkormányzat élén

Iskolánk közössége egy tanév során csak ritkán gyűlik össze, így kihasználva a március 15-i ünnepi alkalmat, bemutattuk a Diákönkormányzattal kapcsolatos változásokat. Februárban új DÖK képviselőket választott a diákság, mivel az előző vezetés az előttük álló érettségi vizsgák miatt leköszönt.

Március 15-i megemlékezés a nemzeti ünnepről

Március 15., a magyar nemzeti ünnep, minden évben különleges jelentőséggel bír számunkra. Ezen a napon az 1848/49-es forradalom és szabadságharcra emlékezünk, és megünnepeljük azokat az értékeket, amelyekért elődeink harcoltak és áldozatot hoztak. Az idei évben különösen ünnepélyes keretek között emlékeztünk meg, ugyanis a Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház „Sorscsillag” című nagyszabású táncjátékának megtekintésével tisztelegtünk a forradalom és szabadságharc kiemelkedő hősei előtt.

Nőnapi-kvíz

Március 8-án, a nemzetközi nőnapon az ifjú és idősebb hölgyeket ünnepeljük világszerte.