Pár szó az együttesről Akik velünk zenéltek és zenélnek Eddigi hangoskodásaink Síppal dobbal Megmutatjuk magunkat Rólunk szóltak Linkek Beszélgessünk


Vissza a nyitóoldalra

Bejelentkezés

Felhasználónév:

Jelszó:


Regisztráció

Elérhetőség:

Kopeczky Péter
30/2444280

dutar@dutar.hu


Pécsi Tudományegyetem PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola

© Révész György
2006


Látogatók száma:
22313
Történet


A PTE Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola 1992 óta ad otthont egy sajátos értékteremtő vállalkozásnak. Pécs városának talán egyetlen középiskolája a mienk, ahol évek óta rendszeresen szólalhatnak meg énekelt és megzenésített versek. E verseket kezdetben egyedül, később tanítványaimmal adtam elő iskolai rendezvényeken. Az évek során sok diákommal együtt gazdagodhattunk lelkiekben és szellemiekben e tevékenység kapcsán. Sokakat illet köszönet a tizenkettő év verséneklésért, ami 2004-2005-ös tanévben szép sikerekhez segítette a mostaniakat. Tanáremberként csak boldog lehetek, ha a Babitsban eltöltött négy év során szépíthettem lelküket, s talán nem ártottam Nekik.

2003- ban megérett az idő, hogy a vállalkozásnak nevet adjunk.

Együttesünk neve: OSTINATO, mint makacs ritmus. Az elmúlt tizenhárom esztendő megmagyarázza e névválasztást. A "zenés irodalom" segítségével kitartóan próbáljuk közvetíteni a magyar és egyetemes emberi értékeket. Repertoárunkban főleg magyar kortárs költők és klasszikusok versei szerepelnek, de megéneklünk Goethe vagy Villon műveket is.

Az Ostinato példa az állandóságra a mai "trendvilágban". Példa az új lehetőségekbe, gyerekekbe, fiatalokba vetett hitre. A verset éneklő - nagyon különböző - diákok az együttesben egy ügyet szolgálnak. Ilyen irányú tevékenységük állásfoglalás az irodalom és zene mellett, s ha ez a bátorság hittel és kitartással párosul, talán másnak is örömet okoz.

Kopeczky Péter

Hangzásvilág

Kizárólag saját megzenésítésben éneklünk verseket. Igyekszünk akusztikusan megszólalni, de a kamarahangzást - amennyiben a vers megkívánja - színesítjük elektromos gitárjátékkal is. Tekintve, hogy a tagok zenei képzettsége műfajilag változatos ( klasszikus, jazz, rock, népzene ), műsorainkat sokféle zenei hangzás teszi színessé. Természetesen a zenei műfajt valójában a vers választja!

A megszólaló hangszerek a következők:

Akusztikus gitárok, koboz, dombra, hegedű, klarinét, basszusklarinét, fuvola, furulyák, szájharmonikák, cserépdob, derbuka, udu, konga, egyéb ütős hangszerek, elektromos gitár, basszusgitár...énekek...