Tisztelt Szülők, kedves felvételiző Diákok!

A felvételi jegyzék megtekintése előtt kérjük, olvassák el az alábbi tájékoztatót, mely segítséget nyújt a táblázatok értelmezéséhez:

A jelentkezők neve mellett található a felvétellel kapcsolatos döntés:

  • Ha a jelentkező teljesítette a felvételi követelményeket és felvételre javasoljuk, a tanuló oktatási azonosítója mellé a felvételi jegyzékben elfoglalt helye szerinti sorszámot írtuk, valamint a „Felvételre javasolt” döntés olvasható.
  • Ha a jelentkező nem teljesítette a felvételi követelményeket, illetve a felvételi eljárás során hozott pontjai valamint a szóbeli vizsgán elért pontjai nem elegendőek az osztálytípusra való bekerüléshez, felvételét nem javasoljuk. Ez esetben a tanuló oktatási azonosítója mellett az „Elutasítva” döntés olvasható.

Önmagában az, hogy valaki hátrébb sorolódott a felvételre javasoltak ideiglenes listáján, nem indokolja az iskolák közötti sorrend megváltoztatását. Amennyiben a tanuló férőhely hiányában mégsem nyerne felvételt az általa megjelölt első helyre, a felvételi rendszer automatikusan a következő helyen besorolt osztályba vagy iskolába próbálja elhelyezni.

Javasoljuk, hogy minden felvételiző azt az iskolát és azt az osztályt hagyja meg első helyen, melybe leginkább felvételt szeretne nyerni.

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk megváltoztatására 2021. március 23-án és 24-én, a felvételi lapok kitöltésével megegyező módon, azaz:

  • az általános iskola 8. évfolyamán tanulók, valamint azon 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akiknek felvételi lapjait az általános iskola készítette el, a módosítást a tanuló általános iskolájában végezhetik el.
  • a magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem álló jelentkezők, valamint azon 6 vagy 8 évfolyamos gimnáziumba jelentkezők, akik egyénileg nyújtották be a felvételi dokumentumokat, az egyéni jelentkezés módjára vonatkozóan a Hivatal honlapján (www.oktatas.hu) nyilvánosságra hozott módon végezhetik el a módosítást.

A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje átalakítható, illetve új tanulmányi terület felvételére is van lehetőség, de utóbbira csak olyan középfokú iskolában, amely az eredeti tanulói adatlapon szerepelt. Új tanulmányi terület csak a már szereplő iskolákon belül, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján jelölhető meg.

A középfokú felvételi eljárás végleges eredményéről 2021. április 23-30. között írásbeli értesítőt küldünk a felvételire jelentkező tanulónak a jelentkezési lapon megjelölt értesítési címére.

IDEIGLENES FELVÉTELI JEGYZÉK A 2021/2022-ES TANÉVRE osztályonként

Kattintson az osztálytípusra a felvételi jegyzék megtekintéséhez:

0001
ált. sportágism.

0002
kosárlabda

0003
emelt szintű angol
0004
emelt szintű német

0005
biológia-
fizika

0006
biológia-kémia

0007
matematika-informatika
0008
humán
A tanulmányi területre felvehető tanulók száma:
0001: 16 fő
0002: 12 fő
0003: 30 fő
0004: 28 fő
0005: 12 fő
0006: 16 fő
0007: 28 fő
0008: 28 fő

A listában oktatási azonosító, ill. jelige szerint is kereshet böngészője Ctrl+F billentyűkombináció segítségével, a keresett oktatási azonosítót vagy jeligét begépelve.

Módosítva: 2021. március 18-án