A járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy gimnáziumi beíratásunkat személyesen is megtartsuk, ezért arra kérjük Önöket, hogy gyermekükkel együtt 2020. június 23-án, kedden a személyre szóló időpontban pontosan megjelenni szíveskedjenek.

A zsúfoltság elkerülése érdekében az adott időpontra való pontos érkezésre figyeljenek oda, továbbá kérjük, hogy szájmaszkot is hozzanak magukkal. A pontos időpontot a mellékelt dokumentumban találja, gyermekét a diákigazolvány alapján tudja azonosítani. Amennyiben nem felel meg az időpont, kérjük jelezzék azt előzetesen az osztályfőnöknek.

A beiratkozás az alábbi termekben zajlik:

9.A: 101. terem (Osztályfőnök: Tarnai Krisztina krtarnai@gmail.com)
9.B: 25. terem (Osztályfőnök: Király Lilla lilla.kir@gmail.com)
9.C: 105. terem (Osztályfőnök: Jaszenovics Sándor sandor.jaszenovics@gmx.net)
9.D: 114. terem (Osztályfőnök: Bosnyák Magdolna bosnyak@babits.pte.hu)
9.E:  6. terem (Osztályfőnök: Pintér Gergő pintergerg@gmail.com)
9.F:  17. terem (Osztályfőnök: Nádai Csilla nadaicsilla@gmail.com)

Köszönjük, ha korábban már jelezte gyermeke beiratkozási szándékát, illetve nyelvválasztását, menza- és diákigazolvány igénylési szándékát. Ezeket a gyorsabb ügyintézés érdekében továbbra is várjuk 2020. június 22-ig a megadott elérhetőségeken.

Kérjük az alábbi dokumentumokat hozzák magukkal a beiratkozásra:
- a kitöltött beiratkozási adatlapot

- a tanuló általános iskolai bizonyítványát
- a tanuló személyi igazolványát
- a tanuló lakcímkártyáját

- a NEK adatlapot
- a tanuló oltási kiskönyvét (gyermekegészségügyi könyv vagy annak másolata)
- a kitötött nyilatkozatot a tanuló egészségi állapotáról,
-  a Jelentés 6 - 18 éves lányokról és fiúkról státuszlapot, amennyiben korábbi iskolájukból megkapták. Az egészségügyi dokumentumokat zárt borítékban hozzák, az iskola egészségügy részére címezve.
- póló, nyakkendő árát, kulturális hozzájárulást

Tanulóink ünnepi viseletéhez (fehér blúz/ing, fekete szoknya/nadrág) iskolánk címerével ellátott Babits nyakkendő tartozik. Ennek ára 2.500 Ft. Intézményi rendezvényeken tanulóink Babits pólót is viselnek. A jó minőségű pólók általában kitartanak a középiskolai évek alatt. A pólóméretek ismeretében rendeljük meg azokat a nyár folyamán és az első tanítási napon kerülnek majd kiosztásra. Rendelhető méretek: S / M / L/ XL / XXL. A póló ára 2500 Ft. Kérjük a nyakkendő és a póló pontos árát a tanuló nevével ellátott borítékba tegyék.

A beiratkozáskor nyílik lehetőség a kulturális díj befizetésére is. Ebből az összegből támogatjuk tanulóink színház- és koncertlátogatását, egyéb rendezvények díját, versenyekre való nevezési és utazási költségét, jutalmakat, az évkönyvet. Ennek összege a kilencedik évfolyamon 9000 Ft. Kérjük ezt az összeget is tegyék egy külön, a tanuló nevével ellátott borítékba. A kulturális díjat szeptember első hetében is behozhatják a gyerekek.

A járványhelyzetre való tekintettel a nyelvi szintfelmérőket szeptember első hetére halasztjuk. Amennyiben e-mailben eddig még nem jelezték, hogy a gyermekük milyen idegen nyelvet szeretne tanulni (beiratkozas@babits.pte.hu), így ezt személyesen leadhatják majd a beiratkozáson. Választható nyelvek:

 

Első idegen nyelv

Második idegen nyelv

Idegen nyelv választható szintje

Szakkör
(nem kötelező)

9.A

angol/német

angol

német

francia

orosz

olasz

spanyol

kezdő (A1)

középhaladó (A2)

haladó (B1)

latin

kínai

9.B

angol

9.C

német

9.D

angol

9.E

angol

9.F

angol/német

 

Minden évfolyam számára ingyenesek lesznek a tankönyvek. Az idegen nyelvi könyveken kívül már megrendeltük a gyermekek tankönyveit. Az átvétel idejéről honlapunkon értesítjük majd Önöket augusztus folyamán.

A beiratkozáskor lehetőség lesz a diákigazolványhoz szükséges NEK adatlapot leadni a titkárságon (I. emelet 115. ajtó), amennyiben ezt eddig nem tették meg online (beiratkozas@babits.pte.hu). A diákigazolvány elkészítéséhez szükséges a Kormányhivatal által kiállított NEK adatlap, melyet a beiratkozás előtt kell elkészítetni. (Kiállításához szükséges dokumentumok: személyi igazolvány, lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat. Az adatlap elkészítéséhez a tanulónak személyesen kell megjelennie az Okmányirodában, fényképkészítés céljából, illetve az adatok hitelesítése miatt.)

A menzán történő étkezés igénylését a vizler.zsofi@pte.hu e-mail címre várjuk továbbra is online legkésőbb 2020. június 22-ig vagy a beiratkozás napján a gazdasági irodában (I. emelet 117. ajtó). Lehetőségük van kedvezményes étkezést és átutalással történő fizetést igénybe venni. Az ehhez szükséges nyomtatványokat mellékeljük. A kedvezményes étkezés igénybevételéhez kérjük továbbá az alábbi dokumentumokat eredeti példányban bemutatni az iskola gazdasági irodájában (a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló határozatot és a diétát igénylő tartós betegség esetén a szakorvosi véleményt (rehabilitációs bizottság vélemény, magasabb összegű családi pótlék-igazolás). Az étkezési díjak átutalással történő befizetéséről szóló nyilatkozatot a közvetlenül a menzán kell leadni két eredeti példányban legkésőbb augusztus 1-ig.

Ezen a napon védőnőnket (Vidákné Németh Szilvia) is megtalálják az iskola orvosi rendelőjében (földszint 29. ajtó). Kérdés, probléma esetén elérhető az alábbi e-mail címen szilvidak@gmail.com vagy telefonon 06-70/456-17-42.

Gyermekük számára tanulói balesetbiztosítást köthetnek a 2020/2021-es tanévre az I. emeleti aulában. További részletekről a mellékelt csatolmányban tájékozódhatnak.

Kollégiumi elhelyezést a pécsi Hajnóczy József Kollégiumában kérhetnek tanulóink (https://hajnoczy-koll.hu/jelentkezes/).

Ha a  beiratkozással kapcsolatban további kérdésük lenne, kérjük, hogy írjanak az alábbi e-mail címre: beiratkozas@babits.pte.hu.

Szeretettel várjuk leendő Babitsos tanulóinkat a beiratkozásra!

Letölthető dokumentumok:

Beiratkozás időpontok

Beiratkozási adatlap

Átutalási tájékoztató

Átutalási nyilatkozat

Kedvezményes menza nyilatkozat

Szimba tanuló balesetbiztosítás feltételei

Tanuló biztosítás

Nyilatkozat egészségi állapotról

Jelentés 6 - 18 éves fiúkról - leányokról