NYÁRI ÜGYELET: Szerda 9:00-12:00

Dammei élménybeszámoló

Sportnap 2018

További HÍREINK

XIV. Babeach Strandröplabda Kupa

Idén, 14. alkalommal rendeztük meg a „Babeach” kupát. Június 7.-én, csütörtökön a lányok, pénteken a fiúk versenyeztek. A lányoknál 9 csapat csoportmérkőzéses rendszerben, fiúknál 6 csapatos örmérkőzéssel dőltek el a végső helyezések. Mind a két mezőnyben a rutin döntött, mind a lányoknál, mind a fiúknál az „ex”babitsosokból összeállt együttesek győztek.

NTP Pályázat - Záró program2018. június 5.-én kiállítással és előadásokkal zárult a PÉCS ÉS KÖRNYÉKÉNEK TERMÉSZETTUDOMÁNYOS MEGISMERÉSE elnevezésű Nemzeti Tehetség Program pályázat. A kiállítást Betlehem Márta iskolánk intézményegység-vezető helyettes nyitotta meg.

Európai Segélyhívó szám tájékoztató

Tájékoztató anyag a felső tagozatos és középiskolás tanulóknak az egységes európai és a nemzeti segélyhívó számok használatával kapcsolatban

Botanikus Kert - családi programok

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertje iskolásoknak szóló foglalkozásokkal, illetve a Családok Évéhez kötődően családi programokkal várja az érdeklődőket a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából. Időpont: 2018. június 1-2.

Országos sportsiker

Schumann Máté 10. C osztályos diákunk az Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjében, az egyéni időfutam versenyszámban 5. korcsoport, B kategóriában 3. helyezést ért el.

Babitsos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn

Idén Budapesten, a BME Sportközpontban került megrendezésre a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő. A VI. K.cs.-os lány 4:4 elleni kiírásban két csapattal képviseltük intézményünket, városunkat, megyénket.

Babitsos strandröplabdás siker Szarvason

Május 18-án, Szarvason került megrendezésre a VI. Vajda Strandröplabda Kupa. A tornán miskolci, szolnoki, szarvasi, csongrádi, gyulai,szegedi csapatok vettek részt.

Babitsos sportsiker Marokkóban

Ákoshegyi Dóra (10.D) és Ulrich Dominika ( 9.A) a május 5-7 –én Marokkóban megrendezett Gymnasiadén, Magyarországot és a Babitsot képviselve a következő eredményeket érték el.
Ulrich Dominika trióban 5., csapatban 8. helyezést ért el.

NTP PályázatPécs és környékének természettudományos megismerése
Iskolánkban 2017 októberétől komplex természettudományos tehetséggondozó program indult. A program címe: Pécs és környékének természettudományos megismerése.

Újabb Helikoni sikerek

Gimnáziumunk 18 fős kis csapata nagy sikerrel szerepelt a Helikonon. A hivatalos pontversenyben 136 iskola közül az 5. helyen végeztek, míg a nem hivatalos pontversenyben 35 ponttal a 4. helyet szerezték meg.

Iskolánk csapatának sikere a spanyol Világörökségi versenyen

Az országos spanyol Világörökségi versenyen iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
A csapat tagjai voltak Lencse Bianka, Margit Petra 10. F és Mogyorósi Anna 11. E osztályos tanulók.

Helikoni sikerek

2018. április 19-21-e között rendezték meg Keszthelyen a tehetséges dunántúli középiskolások „versenyét”, a Helikont. Iskolánk tanulói kiemelkedően szerepeltek a különböző kategóriákban.