Betlehem Márta Sarolta

Betlehem Márta Sarolta
Szak:
ének-zene

Végzettség:
ének-zene, népművelés, pedagógia

Mióta tanít?
1979

Mióta tanít iskolánkban?
1982

Fogadó óra:
Szerda 2. óra

Fokozat:
mesterpedagógus, vezetőtanár, szakvizsgázott pedagógus

Eredmények:

Középiskolásként és egyetemistaként is magánénekkel országos versenyeken többszörös arany minősítés, tanítványokkal helikoni arany, ezüst, bronz minősítések népdalénekesekkel, szólófuvolistákkal, fuvolaegyüttessel, fuvolatrióval és -kvartettel, megyei, területi és országos népdaléneklési versenyeken arany minősítések.


Bemutatkozás

Pályámat képesítés nélküli nevelőként kezdtem az érettségi után Osztopánon. Az az év véglegessé tette számomra, hogy a tanári hivatást választom. A Pécsi Tanárképző Főiskola elvégzése után Kővágószőlősön tanítottam, majd a Nevelési Központ 2. sz. Általános Iskolájában éneket tanítottam, később az iskola igazgatóhelyetteseként dolgoztam. 
1982 szeptemberétől a Komarov Gimnázium énektanára és kórusvezetője lettem. Azóta is itt dolgozom, mint a PTE Gyakorló Gimnáziuma és Szakgimnázium ének-zene tanára, intézményegység-vezető helyettese. Többször voltam osztályfőnök német, majd a humán-művészetek osztálytípusban. Tanítványaim rendszeresen szerepeltek és szerepelnek az egyetem, a város, a megye különböző rendezvényeink, de országos rendezvényeken is.

Rendszeresen veszek részt sikeres pályázatokban, előadok és publikálok ének-zenei és pedagógiai témákban, különösen a tehetségondozás területén.

Kedvenc időtöltésem: tehetséggondozás, éneklés, zenehallgatás, kreatív tevékenységek, olvasás, kutyámmal való időtöltés.