KIEMELT HÍREINK

Sportnap 2018

XIV. Babeach Strandröplabda Kupa

NTP Pályázat - Záró program

További HÍREINK

Botanikus Kert - családi programok

A Pécsi Tudományegyetem Botanikus kertje iskolásoknak szóló foglalkozásokkal, illetve a Családok Évéhez kötődően családi programokkal várja az érdeklődőket a Történeti kertek, kastélyparkok napja alkalmából. Időpont: 2018. június 1-2.

Országos sportsiker

Schumann Máté 10. C osztályos diákunk az Országúti Kerékpár Diákolimpia Országos Döntőjében, az egyéni időfutam versenyszámban 5. korcsoport, B kategóriában 3. helyezést ért el.

Babitsos siker a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntőn

Idén Budapesten, a BME Sportközpontban került megrendezésre a Strandröplabda Diákolimpia Országos Döntő. A VI. K.cs.-os lány 4:4 elleni kiírásban két csapattal képviseltük intézményünket, városunkat, megyénket.

Babitsos strandröplabdás siker Szarvason

Május 18-án, Szarvason került megrendezésre a VI. Vajda Strandröplabda Kupa. A tornán miskolci, szolnoki, szarvasi, csongrádi, gyulai,szegedi csapatok vettek részt.

Babitsos sportsiker Marokkóban

Ákoshegyi Dóra (10.D) és Ulrich Dominika ( 9.A) a május 5-7 –én Marokkóban megrendezett Gymnasiadén, Magyarországot és a Babitsot képviselve a következő eredményeket érték el.
Ulrich Dominika trióban 5., csapatban 8. helyezést ért el.

NTP PályázatPécs és környékének természettudományos megismerése
Iskolánkban 2017 októberétől komplex természettudományos tehetséggondozó program indult. A program címe: Pécs és környékének természettudományos megismerése.

Újabb Helikoni sikerek

Gimnáziumunk 18 fős kis csapata nagy sikerrel szerepelt a Helikonon. A hivatalos pontversenyben 136 iskola közül az 5. helyen végeztek, míg a nem hivatalos pontversenyben 35 ponttal a 4. helyet szerezték meg.

Iskolánk csapatának sikere a spanyol Világörökségi versenyen

Az országos spanyol Világörökségi versenyen iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
A csapat tagjai voltak Lencse Bianka, Margit Petra 10. F és Mogyorósi Anna 11. E osztályos tanulók.

Helikoni sikerek

2018. április 19-21-e között rendezték meg Keszthelyen a tehetséges dunántúli középiskolások „versenyét”, a Helikont. Iskolánk tanulói kiemelkedően szerepeltek a különböző kategóriákban.

Telekom Vivicittá városvédő futás

Újra Pécsre érkezik az évek óta rekordlétszámot hozó Telekom Vivicittá városvédő futás 3,2 kilométeres pécsi megmérettetése, amelyre nevezhetnek majd csoportosan az iskolák.

Fizika emelt szintű kísérletek

Fizika kísérletek a 2018-as emelt szintű érettségihez.

Pályázat Dicsőségfal tervezésére

Iskolánk pályázatot hírdet diákjaink számára, melynek témája az OKTV döntőben helyezést elért tanulóink méltó módón történő bemutatása dicsőségfal formájában.