További HÍREINK

Iskolánk eljárásrendje az új koronavírussal kapcsolatban.

A 2020/2021. tanévben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó
intézményi eljárásrend

Tóth András EB aranyérmes

Tóth András, iskolánk tanulója (9.A) aranyérmet szerzett a Portugáliában rendezett Európa-bajnokságon az U15-ös vízilabda válogatott tagjaként.
Eredményéhez szívből gratulálunk!

Ökoiskola

Iskolánk elnyerte az Ökoiskola címet, mely használatára 2021. szeptember 1-től 2024. augusztus 31-ig vagyunk jogosultak.

Ballagás - második felvonás

2021. június 23-án tartottuk a 12. B, a 12. D, valamint a 12. F osztályaink ballagását és érettségi bizonyítványosztó ünnepségét. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk diákjainknak a továbbtanuláshoz!

Színe és Fonákja - A Nagy Háború


Propaganda és megélt valóság
A 11. B osztály projektje és kiállítása a 301-es teremben
2021.

Kersák Viktória országos rajzpályázat nyertese

Kersák Viktória 10. C osztályos tanulónk az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) "Időjárás a Balatonon" című országos rajzpályázatán első helyezést ért el.
Eredményéhez szívből gratulálunk!

Invazív szúnyogok nyomában

A növekvő globalizáció miatt egyre gyakrabban lehet számítani egzotikus szúnyogok felbukkanásáról és agresszív terjedéséről. Ilyen pl. az ázsiai tigrisszúnyog, koreai szúnyog.  Ezek a szúnyogok mind betegség terjesztők is lehetnek, komoly kockázatot jelentenek a közegészségügy számára. Ez miatt vált szükségessé egy összehangolt szúnyog monitoring beindítása Magyarországon is, amelyben a Babits Gimnázium 11. osztályos biológia fakultációra járó diákjai közül 6 diák vállalt önkéntes munkát.

Kiállítás

Gimnáziumunk vizuális kultúra tanárának, Horgas Karinának megnyílt a "Poszthumán testképek" című kiállítása 2021. június 17-én a Művészetek és Irodalom Háza - Martyn Ferenc Galériában. A kiállítás megtekinthető július 11-ig.

Kinizsi jegyértékesítés mindenkinek!!!

Iskolánk ének-zene tanára, Balásy Szabolcs közreműködésével készülő előadásra invitálunk minden érdeklődőt sok szeretettel!
A Kinizsi előadások csakis védettségi igazolvánnyal látogathatók.

Évzáró

2021. június 18-án tartottuk évzáró ünnepségünket.

Ballagás - első felvonás

2021. június 16-án tartottuk a 12. A, a 12. C, valamint a 12. E osztályaink ballagását és érettségi bizonyítványosztó ünnepségét. A kiváló eredményekhez szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk diákjainknak a továbbtanuláshoz.