KIEMELT HÍREINK

Iskolavezetők Finnországban

További HÍREINK

2. helyezést ért el Gill Dóra Nikol, 9. A osztályos tanulónk

2019. október 4-6.-ig lett megrendezve idén Budapesten a Soroksári sportcsarnokban a 46.FEW Karate Wado-Kai Európa Bajnokság, ahol 11 ország vett részt. Junior kategóriában csapatban  2.helyezést értünk el (6 csapatból). Erőnyerőként kezdtük, mert nem jöttek el a Portugálok, így egyből bekerültünk az elődöntőbe.

Online német nyelvű pályázat nyolcadikosoknak

Kedves Nyolcadikosok!
Gimnáziumunk német nyelvi munkaközössége idén ismét meghirdeti online pályázatát nyolcadikos, német nyelvből felvételiző diákok számára.

Orosz cserekapcsolat a Babitsban

A 2018-19-es tanévben cserekapcsolat jött létre iskolánk és a jekatyerinburgi MAOU 2. számú gimnázium között. A programban résztvevő diákok többsége második idegen nyelvként az orosz nyelvet tanulja, de nem feltétel az orosz nyelvismeret, mert a program munkanyelve az angol.

Babitsos sikerek országos versenyen

Szombaton a PTE 25. Rókaűzők Országos Országúti Váltófutóversenyen a Babitsos ROCKák csapata a középiskolai mezőnyben országos 3. helyezett, illetve a közös Fittbike-Babits csapat ezüstérmes lett. A Rókaűzők az ősz legnagyobb ultratávú futóversenye nem csak Magyarországon, hanem Közép-Európában is.

Immár 17. alkalommal érkeztek német cserediákok iskolánkba

2019. szeptember 19-én jöttek meg a dammei partneriskolánk diákjai Pécsre, akiket a 10.C osztály látott vendégül. A 27 német cserediák és kísérőik, Bettina Dieler tanárnő, valamint Dennis Leibeling, tanár úr ez alkalommal 9 napot töltöttek el városunkban.

Országos siker a soproni Páneurópa Piknik verseny döntőjében

2019. szeptember 27-én  a rendszerváltoztatás és a Páneurópa Piknik 30. évfordulója alkalmából egy három fordulós történelemverseny döntőjére került sor Sopronban.

Tanulóink sikere a PTE Kutatók Éjszakáján

Fáy Szilárd, Rónai Bálint 12. E és Csökli Zita 12. D osztályos tanulóink sikeres előadást tartottak pénteken a PTE Természettudományos Kar Fizikai Intézete által szervezett Kutatók Éjszakáján. Előadásuk kötődik a RM@School projekthez is.

Szeptemberi sporteredményeink

Szeptember 7-edikén Szegeden megrendezett cselgáncs EuroLiga viadalon Rácz Bálint, 10.a osztályos tanulónk 3-adik helyezést ért el. Eredményéhez gratulálunk, további sportsikereket kívánunk!

De Re Attila Luigi 12. B osztályos tanulónk sikere

2019. szeptember 21-én, szombaton  volt a Fotoshow - Canon Eos fotópályázat díjátadása, ahol De Re Attila. Luigi 12. B osztályos tanulónk az ifjúsági kategória harmadik helyezését nyerte el. Gratulákunk eredményéhez!

A 9. és 11. évfolyamos tanulók külföldi nyelvtanulási lehetősége (Tempus Közalapítvány)

Tájékoztató a középiskolai nyelvtanulási programról!
A Kormány 2019. február 6-i döntése értelmében 2020-tól a 9. és 11. évfolyamos, nappali tagozatos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvtanulásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia, kínai) célországaiban: Ausztriában, Németországban, az Egyesült Királyságban, Máltán, Írországban, Franciaországban és Kínában. (Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Két Tanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak nyelvet tanulni.)

Babits Gimnázium az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán

Iskolánk Európai Tehetségpontként először jelent meg az ETSN (European Talent Support Network) weboldalán.
Reméljük, hogy a bemutatkozásunk után elindul az együttműködés az ott megjelenő tehetségpontokkal és közös projektekben vehetünk részt a világhálon, de akár személysesen is, és aktív tagjai lehetünk az Európai Tehetségpontnak.

Erasmus+ mobilitási program

Iskolánk 2019-ben sikeresen pályázott az Erasmus+ mobilitási programban. A "Módszertani megújulással a pedagógiai hatékonyság és eredményesség növeléséért" című tanári pályázatunkkal az országosan mindössze 99 támogatott projekt közé kerültünk, mellyel több mint 32 ezer euró támogatást nyertünk szakmai fejlesztési céljaink elérése érdekében nemzetközi programokra: képzésekre és szakmai látogatásokra.